bezár
 

film

2009. 11. 12.
Utolér - Nagyjátékfilmet forgatnak Miskolcon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Dyga Zsombor, a Tesó és a Kész cirkusz rendezője Miskolcon forgatja legújabb nagyjátékfilmjét; az Utolér című thriller a tervek szerint jövő őszre kerülhet a mozikba.

prae.hu

Bár Dyga Zsombor legutóbbi alkotását, a Köntörfalakat csak a jövő évi Magyar Filmszemlén mutatják be, máris forgatja következő filmjét Utolér címmel.

A borsodi megyeszékhelyen összesen 61 helyszínen készülő thriller stábja két hete érkezett a városba, eddig kilenc napot forgatott és egészen karácsonyig dolgozik. Mint azt a rendező szerdán a Miskolci Filmalap sajtótájékoztatóján elmondta, a stáb egynegyede miskolciakból áll, akik jól beilleszkedtek a 70 fős csapatba.

A közönség a tervek szerint jövő ősztől láthatja majd a filmet, amelyről a rendező csak annyit árult el, hogy izgalmas lesz, és egy család széthullásának a történetét dolgozza fel. A mozi mindenesetre Kelet-Európában játszódik, angol nyelvű lesz és nemzetközi szereplőcsapattal valósul meg.

Tóth Péter Miklós producer kiemelte: a város, illetve lakói nagy szeretettel és megértéssel fogadták a filmforgatással együtt járó kisebb gondokat.
A 240 millió forintos költségvetésű nagyjátékfilmet az újonnan alakult Miskolci Filmalapnak sikerült a városba csábítania - fűzte hozzá.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés