bezár
 

film

2009. 11. 10.
Magyar filmsiker az amerikai Ojai filmfesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyar filmsiker született a kaliforniai Ojai-Ventura Nemzetközi Filmfesztiválon; az animációs rövidfilmek kategóriájában M. Tóth Géza Ergo című filmje kapta a különdíjat.

Az előző nap befejeződött mustra zsűrije nagy elismeréssel szólt a pécsi Kedd Animációs Stúdióban készült magyar versenyfilmről, amely "a bennünk élő zenéről, egy találkozásról, a gyerekkor elhagyásáról, a szabadság egyhangúságáról és az egyhangúság szabadságáról szól".

Az Ergo különdíját a vasárnap esti díjkiosztó gálán a Los Angeles-i Magyar Főkonzulátus nevében átvevő Molnár István konzul méltatta, hogy a magyar filmművészet ismét bizonyította nemzetközi színvonalát. Egyben szólt arról, hogy a filmfesztivál művészeti vezetője, Steve Gurmette nagyszülei magyar származásúak voltak, a fesztivál ügyvezető igazgatója, Meegan Huff pedig Magyarországon is folytatott művészettörténeti tanulmányokat.

A november 5. és 8. között rendezett filmes mustrán - a Los Angelestől 100 kilométerre nyugatra fekvő Ojaiban - a világ élvonalába tartozó egész estés- és rövidfilmek széles választékát láthatta a közönség.

Az amerikai filmes iparban egyre nagyobb elismertségű fesztiválon két emblematikus filmes személyiség kapott életműdíjat; a több mint 60 híres filmet fotografált Haskell Wexler operatőr mellett Peter Graves munkásságát ismerték el, utóbbi 1950-ben kezdődött színészi karrierje során számtalan film főszereplőjeként szórakoztatta a közönséget.

prae.hu


nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Luca Guadagnino: Challengers

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés