bezár
 

art&design

2009. 11. 06.
Három fiatal magyar festőnő tárlata Varsóban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Radák Eszter, Korodi Luca és Haász Kata festő - a Virág Judit Galéria művészei - állítják ki munkáikat hétfőn a Varsói Magyar Kulturális Intézetben.

prae.hu

Mint azt Jerger Krisztina, a varsói intézet igazgatóhelyettese elmondta az MTI-nek, a tárlat egy-egy budapesti galériát bemutató sorozat része, s ezúttal a Virág Judit Galéria tulajdonában levő műveket állítják ki.

A galéria gyűjti a fiatal magyar kortárs festők műveit is, így láthatja most a varsói közönség Korodi Luca tájsorozatát, Haász Kata képeit a végtelenség vonallal és Radák Eszter csendéleteit. Mindhárom művésztől méteres nagyságú 5-5 alkotást állítanak ki az intézetben - tette hozzá Jerger Krisztina.

A tárlatot Piotr Nowicki művészettörténész, az első és az egyik legjobb, kortárs műveket forgalmazó varsói galéria tulajdonosa nyitja meg. Ezután Nowicki, valamint a tárlatra érkező Korodi Luca és Haász Kata részvételével beszélgetés lesz arról, milyen ma a műkereskedelem helyzete Budapesten és Varsóban - mondta még az eseményről az igazgatóhelyettes.

A varsói tárlat december 4-ig tart nyitva.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés