bezár
 

art&design

2009. 11. 02.
Történelemórák Sztálin csizmái árnyékában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hol lehet a Tanácsköztársaságról kiselőadást tartani, Kun Bélával a háttérben? Hol terpeszkedik géppisztolyos szovjet katona az április negyediki történelemórán? És vajon hol illusztrálják az 1956-os megemlékezést Sztálin marsall árván maradt óriás-bronzcsizmái? Igen, a Memento Parkban!

Az elmúlt években egyre több diákcsoport, iskolai osztály látogatott a Memento Parkba rendhagyó történelemórákra. E célcsoport számára 2009-re elkészült a Memento Park múzeumpedagógiai programja.

A különféle korcsoportok számára, kisiskolásoktól egészen az érettségizőkig, más-más szintű és tematikájú programok vehetők igénybe az intézmény múzeumpedagógiai munkatársa segítségével. A szobrok által megidézett korszak, és néhány sajátossága, mint például a politikai propaganda eszközrendszere, a diktatúra szimbolikája, az egyén és a hatalom viszonya a tanulók számára is jobban megérthető e helyszínen. Mindehhez további segítséget nyújtanak az intézmény által összeállított óravázlatok, irodalmi szemelvények, feladatsorok, valamint a Memento Park új kiadványa, a "Válts rendszert!" című munkafüzet.

2010-ben, a politikai rendszerváltozás 20. évfordulóján a fiatalabbak is többet hallanak a kommunista rendszerekről és ezek bukásáról. A budapesti Memento Park felkészülten várja az érdeklődőket, hogy a maga eszközeivel hozzájáruljon e korszak alaposabb megismertetéséhez.

OS

prae.hu


nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés