bezár
 

irodalom

2009. 10. 28.
Futóreklámokon olvasható az Egri csillagok
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Úgynevezett public art, vagyis köztéri művészeti alkotás keretében futóreklámokon olvasható Gárdonyi Géza Egri csillagok című regénye Egerben a város főterén, a Dobó téren - adta hírül a város önkormányzata az MTI Önkormányzati Sajtószolgálat honlapján.

prae.hu

Bárki elolvashatja Gárdonyi Géza híres regényét, az Egri csillagokat a Dobó téren sétálva és még a könyv sem kell hozzá. Öt kijelzőn a regény 1-1 részlete olvasható folyamatosan, feltüntetve, hogy éppen melyik fejezetet lehet nyomon követni.

A hatodik kijelzőn az egri vár ostromának történetéről, valamint Gárdonyi Géza írói munkásságáról, életéről és legfontosabb műveiről olvashatnak a nézők.

A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus már második alkalommal hirdette meg a public art pályázatot. A pályázat célja, hogy olyan kortárs képzőművészeti alkotások kerüljenek közterekre, amelyek a járókelőket próbálják megszólítani.

Az Egri csillagokat egészen november 24-ig olvashatják a Dobó téren sétálva az egriek, illetve a városba látogató turisták - közölte az önkormányzat.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés