bezár
 

zene

2009. 10. 28.
Tracey Thorn a magyar The Unbending Trees dalát dolgozza fel
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egy magyar zenekar, a The Unbending Trees egy dalát is feldolgozza készülő új lemezére Tracey Thorn, az 1980-as, 1990-es évek sikeres brit indie-pop együttese, az Everything But The Girl egykori énekesnője.

prae.hu

"Az énekesnő kiadója, a Strange Feeling Records arról informált minket, hogy a jövő év elejére tervezett új albumára feldolgozza a You Are A Lover című dalunkat" - tájékoztatta Hajós Kristóf, a The Unbending Trees énekese, szövegírója szerdán az MTI-t.

Mint mondta, a felvételt még nem hallották, de Tracey Thorn eddigi munkásságának alapos ismeretének fényében biztosak abban, hogy nagyon jó verzió születik. Hajós Kristóf hozzátette: annyit tudnak csak, hogy elektromos gitár-ének dal lesz.

Az Everything But The Girl duót Tracey Thorn mellett Ben Watt dj, előadó, producer alkotta; a popot és az elektronikát vegyítő együttes 1984 és 1999 között 11 soralbumot készített. Tracey Thorn eddig két szólóalbumot adott ki.

A magyar akusztikus downtempo-csapat, a The Unbending Trees első albuma, a Chemically Happy (Is The New Sad) tavaly jelent meg Angliában, szintén a Strange Feeling Recordsnál, és népszerű lett brit szakmai körökben. Ezen lemez nyitódala volt a You Are A Lover, amelyet most Tracey Thorn feldolgoz. A The Unbending Trees debütáló albumán egy közös dal erejéig (Overture) dolgozott együtt az Everything But The Girl énekesnőjével.

A zenekarban Hajós Kristóf énekes mellett Havasi Balázs zeneszerző billentyűs hangszereken, Honyecz Ferenc basszusgitáron és hárfán, Gábor Andor pedig ütőhangszereken játszik.

Hajós Kristóf korábban az MTI-nek elmondta, hogy a The Unbending Trees elkészítette demófelvételeit egy új angol nyelvű albumhoz, amelyen Bocskor Bíborka, a Magashegyi Underground énekesnője is közreműködik majd egy dalban. A csapat új lemeze a tervek szerint jövőre jelenik meg.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés