bezár
 

film

2009. 10. 28.
Dokumentumfilm-sorozat a rendszerváltásról
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A rendszerváltás témáját járják körül más-más megközelítésből a Schiffer Pál Filmklub Az áttörés pillanatai elnevezésű dokumentumfilm-sorozatának alkotásai. A budapesti DocuArt moziban decemberig tartandó vetítéssorozaton az alkotókkal és filmes szakemberekkel is találkozhatnak az érdeklődőknek.

prae.hu

Az átmenet zökkenőktől sem mentes időszakát a dokumentumfilmesek szemszögéből bemutató vetítéssorozatot Schiffer Pál Senki gyermekei - Videoton sztori című alkotása nyitja meg csütörtök este, amely a Videotonból a rendszerváltás idején elbocsátott munkások sorsát vizsgálja - közölték a szervezők az MTI-vel.

A Magyar Filmklubok és Filmbarátok Szövetsége szervezte programon bemutatják még például Dér András és Hartai László Szépleányok című munkáját, amely az első magyar szépségverseny és a tragikus sorsú nyertes történetét mutatja be.

Levetítik Almási Tamás Ítéletlenül és Petrenkó című dokumentumfilmjeit, valamint Szalay Péter Határeset, Fekete Ibolya Berlinből Berlinbe és Schiffer Pál Elektra Kft., avagy bevezetés a kapitalizmus politikai gazdaságtanába című munkáit.

A decemberig tartó vetítéssorozat vendégei között Almási Tamás, Dér András, Szalay Péter, Fekete Ibolya rendezők, Valuch Tibor történész, valamint Stőhr Lóránt és Kolozsi László filmkritikusok szerepelnek.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Alex Garland: Polgárháború
Csáki László: Kék Pelikan

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bartók György szerzői estje a Fugában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés