bezár
 

színház

2009. 10. 21.
3. műszak - Kísérleti előadás a Szegedi Kortárs Balettől
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Szegedi Kortárs Balett hat fiatal táncosának koreográfiáját láthatja a 3. műszak című új bemutató közönsége október 29-től. A kísérleti előadásra októberben és novemberben összesen öt alkalommal várják rendhagyó helyszínen, a szegedi Kisszínház balett termében az érdeklődőket.

Szkéné színház

Az előadás születéséről Juronics Tamás, a társulat művészeti vezetője keddi sajtótájékoztatóján elmondta, régi vágya volt, hogy a fiatal táncosok ne "csak" előadóként, hanem alkotóként, koreográfusként is bemutatkozhassanak. Erre azonban nem igazán maradt energiájuk, a rengeteg próba és előadás mellett nem volt idejük a "harmadik műszakra".

Az elmúlt hónapban azonban adódott egy szusszanásnyi szünet, így elkészülhetett a több mint egyórás kísérleti előadás. A nyolcvanfőnyi közönség a próbateremben kialakított nézőtérről láthatja majd a rövid, a táncosokra és történetekre koncentráló koreográfiákat.
A Kossuth-díjas táncművész bízik benne, hogy a kezdeményezésnek lesz folytatása, s a 3. műszak című előadást is még több alkalommal láthatja a közönség.

A Szegedi Kortárs Balett az idei évadban repertoár-darabjai közül játssza a Csipkerózsikát, a Carmina Buránát, valamint a még 1996-ban született Homo Ludens című produkciót. Ez utóbbi előadás továbbgondolása lesz a társulat új bemutatója, a Homo hungaricus. A december 4-től a szegedi Kisszínházban látható darabban szomorkás humorral, rövid történeteken keresztül mutatják be a magyar lélek rejtelmeit - fogalmazott Juronics Tamás.

Az évad második premierét 2010. március 26-án állítják majd színpadra a szegedi Nagyszínházban. A Tiszánál címet viselő mű koreográfusa Juronics Tamás mellett Mauro Astolfi Rómában dolgozó táncművész lesz.

A Szegedi Kortárs Balettnél az idei évadban is folytatódnak a fiatalok körében igen népszerű kezdeményezések: a Diákszem címet viselő programokon még a bemutató előtt középiskolásokkal "tesztelik" a produkciókat, a beavatószínházi előadásokon a művek születését ismerheti meg a közönség Juronics Tamás kommentárjai segítségével, a legkisebbeket pedig A hattyúk tava gyermekváltozata várja majd.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés