bezár
 

art&design

2009. 10. 20.
A volt szlovák államfő és a jegesmedvék
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Churchilli jegesmedvék címmel megnyílt a kassai műszaki múzeumban Rudolf Schuster volt szlovák államfő fotókiállítása. A félszáz fotó mindegyike 2004 és 2008 közötti utazásai alkalmával készült, főleg északi, hideg tájakon.

prae.hu

"Ha velem van a fényképezőgép és a kamera, mintha a legnehezebb fegyverekkel lennék felvértezve, és azt érzem, hogy semmi sem veszélyeztet" - mondta Rudolf Schuster, akit 1999 és 2004 között Szlovákia második köztársasági elnökeként sokat fényképezték, ám mára átállt a kamera másik oldalára.

Fotózta az izlandi nyugati fjordokat különböző évszakokban, és az Északi-sarkvidékén is járt. A kanadai Hudson-öblöben a jegesmedvék fővárosának számító Churchill városka közelében a fehér bundás állatokat is lencsevégre kapta.

Az Új Szó című pozsonyi napilap és a Felvidék Ma című révkomáromi hírportál beszámolója szerint a 75 éves Rudolf Schuster többnyire egyedül vág neki az útnak. "Ki bírná ki velem? Csakis egy hozzám hasonlóan erős akaratú emberrel indulnék el. Akadtak már, akik szívesen jöttek volna, de naponta legföljebb két órát szenteltek volna a fotózásnak. Hát nem. Ha valahová elindulok, teljes mértékben ki akarom használni a lehetőséget" - mondta az egykori elnök, aki jelenleg több könyvön is dolgozik.

Az Északi-sarkról szóló kötete a közeljövőben jelenik meg, a Déli-sarkról szóló kiadványa hamarosan nyomdába kerül, és grönlandi útjáról is be fog számolni a nagyközönségnek egy-egy albumban. Az év végén pedig kézbe lehet majd venni az államfő visszaemlékezéseit is.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés