bezár
 

színház

2009. 10. 20.
Bekerült a hosszú távú fejlesztések közé az Új Erkel Színház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
AZ Új Erkel Színház létrehozása bekerült a hosszú távú fejlesztések rangsorába, az üzemeltetési idő a 2013-2037 közti időszak, a becsült éves maximum díj pedig 3 milliárd 113 millió forint, ezzel négyre nőtt a rangsorban szereplő projektek száma - az erről szóló kormányhatározat a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

Szkéné színház

Az államháztartási törvény szerint nevesíteni kell azokat a beruházásokat, amelyek hosszú távon terhelik az állami költségvetést. A kormány 2007. februárjában hozott rendeletet arról, hogy az ilyen beruházásokról félévente dönt, majd a rangsort nyilvános határozatban közzéteszi.

Az első rangsor tavaly májusban született, ebben az M3 Nyíregyháza-Vásárosnamény közötti szakasza évi 15,9 milliárd, az M44 Tiszakürt-Kondoros szakasza évi 13,5 milliárd, valamint az M60 Pécs-Szentlőrinc szakasza évi 3,5 milliárd forinttal szerepelt.

Az idén júliusban az M3 említett szakasza helyére az M4 Budapest-Cegléd közötti szakasza került évi 9 milliárd forintos kiadással. A lista most az Új Erkel Színházzal bővült.

Az építés első lépéseként a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács feladata, hogy a fővárosi önkormányzattól megvásárolja az építési telek egy részét, és azt a Magyar Állami Operaház tulajdonába adja. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. pedig a MÁV tulajdonában lévő telekkel köteles megtenni ugyanezt. Miután a teljes telek az Operaház tulajdonába került, az Operaház és az MNV pályázatot ír ki az ingatlan hasznosítására.

Az Operaház közbeszerzést köteles kiírni egy olyan épület bérlésére, amely alkalmas opera előadások megrendezésére, valamint gyártó- és raktárbázisnak.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle

Más művészeti ágakról

Bartók György szerzői estje a Fugában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés