bezár
 

art&design

2009. 10. 20.
Terepszínű ecset - kiállítás a Hadtörténeti Múzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Festmények, grafikák és szobrok láthatók a Bükkösdi Gábor Katonai Képzőművészeti Stúdió Terepszínű ecset című bemutatkozó kiállításán keddtől a budapesti Hadtörténeti Intézetben és Múzeumban.

prae.hu

Az október 30-ig látogatható tárlat érdekessége, hogy a tizenhat kiállító művész mindegyike kötődik a honvédséghez: többen gyakorolták vagy még ma is gyakorolják a katonai hivatást, illetve honvédségi ösztöndíjban részesültek - tájékoztatta a kiállítóhely hétfőn az MTI-t.

Az érdeklődők Bakó László, Baranecz Katalin, Bencze Zsolt, Kiss Attila, Berek Lajos, Duschanek János, Frömmel Gyula, Girnt Vilmos, Jozefka Antal, Kolárovits Katalin, Matetits László, Morschhauser Miklós, Németh József, Szunyoghy András, Vankó István és Végh Hajnal alkotásait tekinthetik meg. A művek között egyebek mellett tájképek, Kodály Zoltán mellszobra és nonfiguratív ábrázolások vannak.

A Bükkösdi Gábor Katonai Képzőművészeti Stúdió 2009. február végén alakult meg a Honvéd Kulturális Egyesület képzőművészeti tagozatának 2003-as alapító tagjaiból és az egervári táborok egyes résztvevőiből. Névválasztásuk nem volt véletlen, hiszen Bükkösdi Gábor élete során számos kiváló festményt és grafikát készített. Művei több hazai és nemzetközi katonai tárgyú bemutatón szerepeltek, így a katonaművészek berlini és budapesti biennáléján is. Alkotásait ma a Magyar Nemzeti Galériában láthatja a közönség.

A stúdió legfőbb céljai között szerepel, hogy a magyar művészeti közélet palettáját a honvédséghez szorosan kötődő alkotóréteggel színesítse.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
(Súlyosan elfogult vélemény)
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés