bezár
 

film

2009. 10. 19.
Vad dolgok töltötték meg a mozit
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Spike Jonze animációt, bábfilmet és játékfilmet ötvöző fantázia filmje, a Where the Wild Things Are (Ahol a vadak várnak) keltette a legnagyobb érdeklődést a hét végén az észak-amerikai mozikban: több mint 32 millió dollárért (5,7 milliárd forint) váltottak rá jegyet a nézők.

prae.hu

A hatvanas évekbeli, azonos című gyerekkönyvből készült produkciót nem igazán családi filmnek szánta a rendező, ezt többször el is mondta, és a forgalmazó Warner Bros. bevezető kampánya is a felnőtteket célozta meg. A film közönsége a felmérések szerint 43 százalékban a 18 évesnél idősebb korosztályból került ki, családostul a nézők 27 százaléka ült be a mozikba.

A kasszasikerlista második helyén a Jamie Foxx főszereplésével készült Törvénytisztelő polgár végzett 21 millió dolláros (3,7 milliárd forint) bevétellel. A Paranormal Activity című alacsony költségvetésű horror alig valamivel lemaradva 20,2 millió dolláros (3,6 milliárd forint) jegyeladással lett harmadik. A negyedik helyet a Páros mellékhatás foglalta el közel 18 millió dolláros (3,2 milliárd forint) becsült eredménnyel, ötödiknek pedig a The Stepfather (A mostohaapa) című thriller futott be 12,3 millióval (2,2 milliárd forint).

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés