bezár
 

art&design

2009. 10. 17.
Városfoglalás alkotóház az Iparművészeti Múzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Városfoglalás alkotóház elnevezéssel családi programsorozat indul vasárnap Budapesten az Iparművészeti Múzeumban.

prae.hu

Az első rendezvény témája az ablakpárkány-kertészet és a városi lakóterek zöldítése lesz a finn dízájnnal foglalkozó A természet arcai című kiállításhoz kapcsolódva.

A program látogatói vezetéssel tekinthetik meg a tárlatot, játékos foglalkozásokon vehetnek részt és hasznos tanácsokat kaphatnak szakértőktől, civil szervezetektől otthon- és városzöldítés témában. Az érdeklődők beszélgetéseket hallhatnak a város és természet kapcsolatáról, megismerkedhetnek a Gang csoport udvarzöldítő munkájával és a Kortárs Építészeti Központ (KÉK) helyszínen is készülő városmakettjével. Saly Noémi várostörténész pedig a kisebbeket kalauzolja majd a parkokban található termésekből készülő játékok világában.

A kiállítást fél 11-től láthatja a közönség vezetéssel, 11 órától pedig kerekasztal-beszélgetés lesz "Ablak a természetre. Hogyan csempésszük be a városba a természetet?" címmel.

A társasházak udvarainak rendezéséről, szépítéséről, kertesítéséről is szó esik, a Gang csoport akcióiról a lakók mondják el véleményüket. Bogdán Éva kertészmérnök workshopja az ablakpárkány-kertészet titkaiba avatja be hallgatóságát, a KÉK interaktív programján a Talento-Ház Általános Iskola második osztályos tanulói egy óriási dobozmakett segítségével mutatják be elképzeléseiket a városról.
A civil téren egyebek mellett interaktív bemutató, köztérhasználati társasjáték, komposztálás bemutató és tanácsadás várja a résztvevőket.

Az Iparművészeti Múzeum és a Tudatos Vásárlók Egyesülete szervezte programokat kéthavonta rendezik majd meg a városi fenntarthatóság és a fenntartható városi életmód témakörökben - közölte az MTI-vel pénteken a Tudatos Vásárlók Egyesülete.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés