bezár
 

zene

2009. 10. 15.
Három estén át szól a dzsessz Budaörsön
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A dzsessz szerelmeseit várják a budaörsi városi klubba, a városházára, illetve a Pikler Sörözőbe csütörtöktől szombatig a VI. Budaörsi Jazz Napok szervezői – adta hírül az MTI Önkormányzati Sajtószolgálatán (ÖS) keresztül a város önkormányzata.

prae.hu

Az ötletgazda Meggyes Ádám, a Jazz-barátok Egyesületének elnöke az MTI-nek szerdán elmondta: annak idején egy helyi big band létrehozása kapcsán gondolt először arra, hogy más zenekarokat és más műfajokat is be kellene vonni a budaörsi zenei életbe, így született meg a többnapos dzsesszfesztivál ötlete.

Az idei már a hatodik ilyen rendezvény, a költségeket a budaörsi önkormányzat állja. A programot csütörtökön a városi klubban a dzsesszt magyar népzenével ötvöző Tárkány Művek nyitja, majd pénteken este a városházán Micheller Myrtill ismert dzsesszénekesnő, Benkó Dixieland állandó vendégművésze lép fel. Pénteken késő este a Pikler Sörözőben a blues veszi át a képzeletbeli stafétát: Ferenczi György Rackajam nevű formációja szórakoztatja a közönséget.

Szombaton délután úgynevezett "kakaó-koncerten" ismertetik meg a gyermekeket a hangszerekkel, amelyeket ki is próbálhatnak – mondta Meggyes Ádám, aki aznap este saját zenekarával, a New Morning Big Band-del fel is lép a városi klubban; vendégként Kollmann Gábor szaxofonost vonják be a közös muzsikálásba. A háromnapos fesztivál programját egy helyi funkzenekar zárja.

A Budaörsi Jazz Napokra ingyenes a belépés.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés