bezár
 

színház

2009. 10. 14.
Színházölelő-rekord Szegeden
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A szakadó eső ellenére egymás kezét fogva kétszáznyolcvanan ölelték körbe a szegedi nagyszínház épületét kedden este, így fejezve ki a teátrum iránt érzett szeretetüket.

Szkéné színház

A Színházi Nyílt Nap Egyetemistáknak című rendezvény keretében megszervezett akcióval az egy épületet körbeölelő legtöbb ember rekordját kívánták megdönteni. A szakadó eső ellenére is vidám hangulatú kezdeményezésen nemcsak egyetemisták, hanem a színházat kedvelő polgárok, városi hírességek, sportolók is részt vettek, bár többeknek nehézséget okozott, hogy egyszerre fogják a mellettük álló emberek kezét és esernyőjüket.

Sebestyén István, a magyarországi rekordok regisztrátora elmondta, a csúcsdöntési kísérlet az emberlánc kategóriájába tartozott. Szegeden tízfős eltéréssel kétszáznyolcvanan fogták körbe a színház épületét, így nem sikerült megjavítani a korábban Debrecenben fölállított hatszázötven fős csúcsot, a zuhogó esőben történő színházölelés "nem hivatalos rekordja" azonban a Tisza-parti városba került.

A késő estig tartó nyílt napon az egyetemisták bepillanthattak a színházi kulisszák mögé, jelmez- és sminkpróbán vehettek részt. Színházi szakemberek irányításával helyzetgyakorlatokon, tánc- és beszédtechnika órákon gyarapíthatták tudásukat. Délután egyetemi zenekarok, énekesek, versmondók, színjátszó körök léptek föl, este egyetemi oktatók és színházi szakemberek ajánlják az évad egy-egy bemutatóját a jelenlévőknek, majd a Szegedi Egyetemi Színház bemutatja a Szerelmesek és Don Quijoték című produkcióját.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés