bezár
 

art&design

2009. 10. 15.
Rubik-kocka bajnokság lesz a hétvégén
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A két új Rubik játék, a Rubik Mirror Kocka és a Rubik 360 kirakása is szerepel a Rubik-kocka Magyar Nyílt Bajnokság versenyszámai között. A megmérettetést péntektől vasárnapig tartják a fővárosban a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központban.

prae.hu

Az érdeklődők versenyzőként és nézőként egyaránt részt vehetnek a mindenki számára nyitott versenyen, amelynek különlegessége, hogy a két új Rubik játékból itt rendeznek először versenyt a világon - közölte az MTI-vel a rendezvénynek helyet adó művelődési intézmény.

A Rubik Stúdió és a Magyar Rubik-kocka Rajongói Klub szervezte bajnokság várhatóan két teremben zajlik majd, az előtérben pedig egyebek mellett kockaoktatáson vehet részt közönség.

A megmérettetésre a WCA (World Cube Association) oldalán regisztrálhatnak a vállalkozó kedvűek, az egyéb versenyszámokra, úgy mint Rubik 360, Mozaik építés és Puzzle Building a helyszínen lehet jelentkezni.

A kiírás szerint minden versenyzőnek kötelessége a hivatalos WCA szabályzatot betartani, ennek a magyar nyelvű fordítása és rövidített versenyverziója a www.rubikstudio.hu vagy a www.rubikkocka.hu oldalon olvasható. A bajnokság hivatalos, így annak eredményei is felkerülnek a WCA ranglistára.

A hivatalos stoppert mindenki kipróbálhatja a verseny előtt, minden típusú és márkájú játék használható, ami egybevág a WCA szabályzatával. A regisztrált versenyzőknek egyaránt készen kell állniuk arra, hogy "kevernek", és hogy bíráskodnak. A keverés és bíráskodás csoportokban történik, a kiírást a verseny előtt tekinthetik meg az érintettek - olvasható a honlapon.

A Rubik,s 360 összesen három átlátszó műanyagból készült gömbhéj egysége, amelyben színes golyók vannak. A hat golyót a külső gömbhéjon lévő mélyedésekbe kell eljuttatni a belső gömbből a héjakon elhelyezett lyukakon keresztül. A golyók végállomása a megfelelő színű mélyedés a külső héjon. A Mirror kocka kirakásának elve ugyanaz, mint a 3x3-as kockánál. A különbség annyi, hogy itt nem a színekre, hanem a formákra kell figyelni, mivel minden egyes elem formája különböző - olvasható a honlapon.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
Az acb Galéria Redők című tárlatáról
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés