bezár
 

film

2009. 10. 13.
Albán állampolgár lett James Belushi
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Albán állampolgárságot kapott James Belushi amerikai filmsztár, aki a passzus átvétele alkalmából blueskoncertet adott a tiranai Teréz anya téren.

prae.hu

Az 55 éves színész nem mondott le amerikai állampolgárságáról, az albán útlevelet pluszba kapta Bamir Topi albán államfőtől a kis balkáni ország hírnevének öregbítéséért. Az albánságát büszkén vállaló színészt már tavaly kitüntették Albánia legmagasabb állami érdemrendjével.

A Shekulli című albán újság honlapjának jelentése szerint az albán gyökerű Belushi maga kérte az albán útlevelet, amelyet becses ajándéknak tart. A főleg vígjátékokból ismert sztár többször is albánnak mondta magát, legutóbb azon az örömkoncerten, amelyet Tiranában adott az okmány átvétele alkalmából.

Belushi, aki tehetséges rhythm and blues előadónak számít, The Sacred Hearts nevű együttesével vasárnap este Tiranában másfélórás szabadtéri blueskoncertet adott, amelyet az albán köztévé élőben közvetített.
A Shekulli úgy tudja, hogy a hollywoodi komikus lesz a reklámembere az Eagle Mobile nevű helyi mobilszolgáltatónak, amely a vasárnapi koncertet is finanszírozta.

James Belushi egy négygyermekes albán bevándorló, Adam Belushi harmadik gyermekeként született Chicagóban. Bátyja, John is színész lett Amerikában.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés