bezár
 

zene

2009. 10. 13.
Virtuális világítótorony John Lennon emlékére
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Beatles egykori vezéregyénisége, a 29 éve halott John Lennon emlékére épült izlandi világítótorony virtuális változata is elkészült.

prae.hu

A Second Life közösségi portálon Lennon özvegye, Yoko Ono avatarjának jelenlétében gyújtották meg a virtuális emlékmű fényeit, amelyek minden évben a zenész-énekes születésnapja (október 9.) és meggyilkolásának napja (december 8.) között világítanak majd.

A virtuális világban emelt Imagine Peace béketorony Reykjavík partjainál, a Videy-szigeteken található világítótorony pontos mása.

A 2007 októberében átadott, különleges Lennon-emlékművön 24 nyelven olvasható az Imagine Peace (Képzeld el a békét) felirat. A 10 méter széles kívánságkútra emlékeztető toronyban 15 reflektor világít az égre. A geotermikus, mintegy 75 kilowatt energiával üzemeltetett lámpák fénye tiszta időben akár 4000 méter magasba is feljut.

A közösségi portál virtuális tornya körüli felhőkön az emlékműhöz látogató felhasználók avatarjai láthatók. A tornyot virtuális hőforrással is ellátták, amely az emlékmű környezetbarát üzemeltetésére utal - mondta a Second Life-ot üzemeltető Linden lab.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Nils Frahm: Day
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés