bezár
 

art&design

2009. 10. 13.
Fővárosi támogatás az Aquincum Múzeumnak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Fővárosi Közgyűlés hétfői rendkívüli ülésén a képviselők egyhangúlag úgy döntöttek, támogatják a Budapest Történeti Múzeum (BTM) pályázatát a Közép-Magyarországi Operatív Programra (KMOP).

prae.hu

A BTM ugyanis pályázni kíván a KMOP-ra, "Pannonia Provincia Program" címmel, ehhez pedig szüksége van a tulajdonos önkormányzat hozzájárulására és kötelezettségvállalására. A BTM célja, hogy növelje az Aquincumi Múzeum látogatottságát.

Egy sikeres pályázat esetén a megnyert támogatásból a romterület és a kiállítások megközelíthetőségét akadálymentessé tennék, új parkoló és múzeumi-romkerti bejárat épülne. Az Aquincumi Múzeum új kiállítási épületét fogadófallal és virtuális élménytérrel bővítenék ki, növelnék a látogatók által bejárható területeket, új területeket tárnának fel, egységes információs és jelképrendszert alakítanának ki.

Emellett a pályázati pénzből látogatóbarát szolgáltatásokat valósítanának meg, bővítenék az interaktív és virtuális élményelemeket, kilátó épülne a romterület felé, római játszóteret valamint római kosztümös szerepjátékra alkalmas teret alakítanának ki, és rekonstruálnának egy római városi házat is. A romterület déli részén locsolóházat alakítanának ki, megoldanák a vízelvezetés gondjait, díszkivilágítást kapna a terület és kerti bútorokat helyeznének ki.
A projekt forrásigénye közel 417 millió forint, amelyből a múzeum az önkormányzattól 33 millió forintos támogatást kért, a múzeum önrésze pedig 83 millió forint.

A közgyűlés hétfőn 65 igen szavazattal egyhangúlag úgy döntött, támogatja a BTM részvételét a pályázaton. Emellett kötelezettséget vállalt arra, hogy - amennyiben a múzeum elnyeri a pályázatot - biztosítja a 33 millió forintos önrészt.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az acb Galéria Redők című tárlatáról
A teremtett „képzelet” határtalansága
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés