bezár
 

art&design

2009. 10. 08.
Múzeumok Őszi Fesztiválja a BKV-nál is
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nagy közös rajzolással, játékos múzeumpedagógiai foglalkozással és sok érdekességgel várja a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) szentendrei és Deák téri múzeuma a gyerekeket és az idősebbeket a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretein belül október két napján.

prae.hu

A BKV első alkalommal csatlakozik az idén négyéves Múzeumok Őszi Fesztiváljához. A szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeum (VTM) és a Deák téri Földalatti Vasúti Múzeum 10 és 17 óra között egész napos programokkal várja az érdeklődőket.

A VTM október 10-én csatlakozik a Nagy Rajzolás elnevezésű nemzetközi programhoz, amelyben Magyarország idén először vesz részt. Ennek keretében az ország számos pontján egyszerre ragadnak rajzeszközt a résztvevők. Emellett a múzeumban természetesen megtekinthető a főváros és környéke közlekedéstörténetét bemutató állandó kiállítás, az egyedülálló történelmi járműpark is. A gyermekek számára izgalmas élményt jelenthet, hogy a kiállított járművekre fel is szállhatnak.

A Földalatti Vasúti Múzeumban játékos múzeumpedagógiai programokkal várják október 16-án a gyerekeket és az idősebbeket is. A látogatók játékos formában ismerkedhetnek meg a budapesti földalatti történetével. A gyerekek a feladatlapos tárlatvezetés mellett elkészíthetik a kiállított járművek makettjeit is. A programon való részvételhez előzetes bejelentkezésre van szükség.

A jelentkezéshez szükséges és egyéb információkat a www.bkv.hu/home/muzeumokosze.html honlapon olvashatják az érdeklődők.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés