bezár
 

színház

2009. 10. 07.
Beavató színházi foglalkozások a megújult Budaörsi Játékszínben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Beavató színház elnevezéssel interaktív sorozatot indít az általános iskolák felső tagozatos diákjai és középiskolások számára a megújult Budaörsi Játékszín; a "színházcsinálás" fortélyait bemutató foglalkozások iránt nagy az érdeklődés - mondta el Szakácsi Ági, az intézmény munkatársa az MTI-nek.

Szkéné színház

Kifejtette: a sorozat célja a kötelező irodalom egy- egy tetszés szerinti jelenetét kiemelve vagy a művek között szabadon válogatva végigvezetni a diákokat a művek színpadra állításának folyamatán. A bemutatandó darab kiválasztásától a próbafolyamaton át a premierig szinte mindenbe "beleláthatnak, belekóstolhatnak" az irodalom iránt érdeklődők.

Az első rendhagyó találkozásra október közepén kerülhet sor, az iskolák igényeit folyamatosan fogadják. Szakácsi Ági szerint az is elképzelhető, hogy időnként nem a fiatalok látogatnak el a színházba, hanem a színészek mennek ki egy-egy nagyobb helyiséggel rendelkező iskolába.
Az interaktív sorozaton kívül egyéb meglepetéseket is tartogat a Budaörsi Játékszín: a közönséget egy megszépült, kívül-belül modernizált épület fogadja a városi önkormányzatnak köszönhetően.

A nyár végére a színházat és művelődési házat is magába foglaló ingatlan homlokzata elegáns fehér borítást kapott, a tágasság érzetét keltő nézőtéri világítástechnikát építettek ki és a kopottas függönyöket is kicserélték. Korszerűsítették a hangtechnikai berendezéseket és a számítógépes parkot.

Szakácsi Ági szerint nagy sikerre számíthat az október 12-én műsorra kerülő táncjáték, a Szélben lebegő pillangó, míg 16-án Milan Kundera "bővérű" komédiáján tapsolhatnak a játékszínbe látogatók. A Jakab és az ura című, francia szerző tanmeséjéből "csehes" vígjátékká varázsolt darab főbb szerepeit Pikali Gerda, Tóth Auguszta, Karácsonyi Zoltán, Kovács István, Dörner György, Szakács Tibor és Csizmadia Ildikó alakítja.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről

Más művészeti ágakról

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés