bezár
 

színház

2009. 10. 07.
Triptichon - Kovács Gerzson Péter bemutatója a MU Színházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Triptichon címmel mutatja be Magenta-sorozatának legújabb, ötödik részét Kovács Gerzson Péter táncos-koreográfus ma a budapesti MU Színházban.

Szkéné színház

A három részes előadás hivatkozás a Magenta-sorozat eddigi négy darabjára, de az ötös számmal egyben meg is különbözteti magát - mondta a táncművész kedden az MTI-nek.

Beszámolója szerint a darabban hasonló súllyal vannak jelen a megtervezett színpadi struktúrák és az improvizáció. Erre utal a produkció címe is: "a magenta keverék szín, a színskála két végén elhelyezkedő vörös és kék egyesülése által jön létre, hordozza mindkettőt, és egyben új minőséget is alkot" - fogalmaz az előadás ajánlója.

Mint Kovács Gerzson Péter megjegyezte, a Triptichon mindhárom tétele (Időben, Hic et nunc, Ratio) szóló táncra épül, egy-egy zenész kíséretével: mindegyikben ott van azonosságként a néptáncos inspirációjú kortárs tánc és a népzenei inspirációjú kortárs zene.
Az első tételben a táncost Szandai Mátyás kíséri nagybőgőn, a második részben Dresch Mihály furulyán és szoprán szaxofonon, a harmadik tételben Lukács Miklós cimbalmon játszik.

Kovács Gerzson Péter egy másik fontos munkájáról is szólt. Az Állami Népi Együttes (ÁNE) november 4-én együtt mutatja be a koreográfus által rendezett Bartók-trilógia eddig elkészült két részét a Művészetek Palotájában.

Ez lesz az első alkalom, hogy a Kincses Felvidék és a Labirintus egy estén lesz látható - hívta fel a figyelmet az alkotó. Hozzátette: a két "saját lábán megálló, önálló darabot" valószínűleg a jövőben sem gyakran láthatja majd együtt a közönség.

A trilógia harmadik tételéről szólva Kovács Gerzson Péter elárulta: a tervek szerint 2011-re készül el, az ÁNE fennállásának 60. évfordulójára, valószínűleg a Cantata Profana zenéjére.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban

Más művészeti ágakról

Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés