bezár
 

film

2024. 10. 26.
Fotópályázat indul a Fekete pont című film kapcsán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szimler Bálint nagy sikerű, Fekete pont című magyar független filmje egy különleges fotópályázatot ihletett Kis magyar abszurd címen. A pályázat célja, hogy a film hangulatához és témájához illeszkedő, tipikusan magyar abszurd fotóműveket gyűjtsön össze, amelyek lehetnek furcsák, nyugtalanítóak, cinikusak, viccesek vagy akár kicsit trashy stílusúak.

A film, amely már több mint 75 ezer nézőt vonzott a magyar mozikba, immár minden idők egyik legsikeresebb hazai független alkotásaként ünnepelhető. A hozzá kapcsolódó pályázatra bárki jelentkezhet, és öt digitalizált analóg fotót küldhet be, amelyeket Szimler Bálint és Rév Marcell operatőr zsűriz. A fődíj egy exkluzív Fekete pont ajándékcsomag, illetve a nyertes fotó egy hétig a film Facebook oldalának borítóképe is lesz. A Budachrome felajánlásának köszönhetően három díjazott lesz, akik értékes analóg filmszalagokat nyerhetnek ingyenes előhívással és scanneléssel.

prae.hu

Feketepont

A nyeremények:

I. helyezett: 5 roll Kodak Vision3 250D – „Budachrome Daydream” + Fekete pont ajándékcsomag + Facebook borítókép lehetőség + örök dicsőség

II. helyezett: 3 roll Kodak Vision3 500T – „Budachrome Night Shift”

III. helyezett: 3 roll Eastman Kodak DoubleX – „Budachrome Mono”

A pályázat nevezési határideje 2024. november 15., a képeket pedig a social@mozinet.hu címre várják a szervezők. A Fekete pont film továbbra is elérhető a hazai mozikban a Mozinet forgalmazásában.

A Fekete pont fotópályázatra beérkezett művekből összerakott válogatás a Mozinet honlapján és a film Facebook és Instagram oldalán lesz látható. 
 

Forrás: Mozinet Sajtó

Felhasznált fotók: Mozinet

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Velencében láttuk Pablo Larraín és Pedro Almodóvar új filmjét
Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről

Más művészeti ágakról

Juhász Tibor és Szálinger Balázs beszélgetése a Dantéban
Hajdu Levente megnyitószövege a Kaján szisztémák című kiállításhoz
Kritika a roveretói Művészet és fasizmus című kiállításról
Bemutatták a Sir Gawain és a zöld lovag legújabb fordítását


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés