bezár
 

zene

2024. 10. 23.
Balázs János előadásában Liszt összes magyar rapszódiája
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Balázs János előadásában Liszt összes magyar rapszódiája Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész Liszt Ferenc tizenkilenc, azaz összes magyar rapszódiáját előadja november 5-én Cziffra György születésnapja alkalmából a budapesti Zeneakadémián.

A szervezők keddi közleménye szerint a 10. Cziffra Fesztivál ünnepi eseményei Budapesten ezzel a koncerttel kezdődnek, amely kiváló alkalom arra, hogy a közönség átfogó képet kapjon a Cziffra György számára is komoly sorvezetőként szolgáló Liszt-életműről.

prae.hu

A koncert elején adják át a Cziffra Fesztivál által alapított Ifjú Tehetség díjat és Innovatív Zenei Projekt díjat a Kőbányai Önkormányzat jóvoltából.

Ugyanezen a napon a jubileumi Cziffra Fesztivál részeként nyílik meg a Magyar Zene Házában a Cziffra György életét és művészi pályáját eddig legátfogóbban bemutató kiállítás a Magyar Kultúráért Alapítvánnyal, a Petőfi Kulturális Ügynökséggel és a Magyar Zene Házával együttműködésben.

Az intézmény auláját látványosan átalakító tárlat egy gigantikus méretű zongora köré épül. Cziffra fordulatos, nehézségekkel teli élete, nemzetközi karrierje, különleges egyénisége, improvizációs képességekkel megáldott zsenialitása és a korszak hangulata mind megjelenik a popup-kiállításban, amely november 6-tól január elejéig ingyenesen látogatható a helyszín nyitvatartási idejében.

A kiállítás kurátora Balázs János zongoraművész, a Cziffra Fesztivál művészeti vezetője és Batta András, a Magyar Zene Háza ügyvezető igazgatója.

A jubileumi Cziffra Fesztivál különösen gazdag programkínálattal várja az érdeklődőket 2024 őszén és 2025 tavaszán több helyszínen, számos jelentős eseménnyel, világsztárokkal.

A mintegy 40 eseményt számláló ünnepi sorozat Cziffra György születésnapjához kapcsolódóan október végén Oslóban kezdődik, majd Budapesten és Londonban is koncerttel ünnepelnek.

Négyzetes kép a leadben: MTI/Ruprech Judit

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Nils Frahm: Day

Más művészeti ágakról

Megjelent a szerző emlékiratainak folytatása, A másik egy
Kritika Vági János Hanghordozó című regényéről
A Könyvfesztiválon Pierre Assouline-t kérdezték a Goncourt-díjról
Interjú Szilágyi Zsófia filmrendezővel Január 2. című filmjéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés