bezár
 

zene

2024. 10. 23.
Lukács Gyöngyi és Erwin Schrott az Eiffel Műhelyházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Lukács Gyöngyi és Erwin Schrott az Eiffel Műhelyházban Lukács Gyöngyi szoprán és Erwin Schrott basszbariton ad dalestet a hétvégén az Eiffel Műhelyházban.

A Julius Caesar Egyiptomban, az Aida, a Bohémélet és a Manon Lescaut legszebb részletei is elhangzanak Lukács Gyöngyi áriaestjén szombaton – közölte a dalszínház.

prae.hu

Lukács Gyöngyi két lányával, Sahakyan Lusinével és Emmával, valamint Boncsér Gergellyel lép színpadra. Az esten többek közt a Hoffman meséi, Az arles-i lány, A Rajna kincse és a Traviata áriái és duettjei szólalnak meg. Az énekesek partnere a zongoránál Szennai Kálmán lesz.

Vasárnap Erwin Schrott a Sztárestek zongorával sorozat harmadik évadának nyitókoncertjén Mozart-koncertáriákat ad elő, majd az olasz Paolo Tosti és a Pampák Schubertjeként is jellemzett argentin Carlos Guastavino szerzeményeiből hallható egy-egy dalcsokor.

A szünet után Liszt Két legendája és közéjük ékelve három Petrarca-szonettje hangzik el. Az est a francia Jacques Ibert Georg Wilhelm Pabst osztrák rendező 1933-as Don Quijote című filmjéhez, Fjodor Saljapin orosz basszista számára komponált dalával zárul. Erwin Schrott partnere a billentyűk mellett Alessandro Amoretti lesz.

Négyzetes kép a leadben: az Eiffel Műhelyház hivatalos oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Nils Frahm: Day
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

Kritika Vági János Hanghordozó című regényéről
Beszélgetés a kortárs lengyel gyerekirodalomról
Interjú Szilágyi Zsófia filmrendezővel Január 2. című filmjéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés