bezár
 

zene

2024. 10. 21.
David Garrett német hegedűvirtuóz Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
David Garrett német hegedűvirtuóz Budapesten David Garrett világhírű német hegedűvirtuóz jövőre Budapesten ad koncertet. A crossover, műfajokon átívelő művész 2025. április 30-án az MVM Dome-ban lép fel.

A 44 éves művész nemrég megjelent Millennium Symphony című albumával indul világkörüli turnéra. Garrett ezen a lemezen az elmúlt 25 év legnagyobb slágereit dolgozta fel többek között Ed Sheeran, Taylor Swift, Rihanna, The Weeknd és David Guetta dalait – közölte a szervező, Live Nation.

prae.hu

Mint írták, David Garrett több, mint három évtizedet átfogó, üstökösként felívelő karrierje során milliókat bűvölt el a klasszikus zene mesteri interpretációival, és egyedi crossover előadóként, a klasszikus és a könnyűzene közötti határokat elmosva új dimenziókat nyitott meg.

Mostani turnéján és budapesti koncertjén saját együttese mellett egy szimfonikus zenekar is kíséri.

A David Christian Bongartz néven született hegedűs eddig tizenhét albumot jelentetett meg; csak Európában és az Egyesült Államokban tizennyolc alkalommal ért el Top 10-es helyezést a slágerlistákon.

Egymás után öt klasszikus albuma került a slágerlisták élére, utóbbit a 2010-ben kiadott Rock Symphonies crossover anyaggal is sikerült elérnie. Világszerte több mint ötmillió eladott CD, és 5,6 milliárd lejátszás jelzi hatalmas népszerűségét, eddigi mintegy 1600 koncertjén négymillió nézője volt.

Négyzetes kép a leadben: David Garret hivatalos oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről

Más művészeti ágakról

Megjelent a szerző emlékiratainak folytatása, A másik egy
A Tabuk és gyerekirodalom című kerekasztal-beszélgetésről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés