bezár
 

film

2024. 10. 22.
Különdíjat nyert a Holnap meghalok A-kategóriás fesztiválon
A Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon díjazták Cibulya Nikol horrorját
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2024. október 19.-én szombaton a 40. Varsói Nemzetközi Filmfesztivál díjátadóján Cibulya Nikol független magyar horrorfilmje, a Holnap meghalok különdíjat nyert. A világ egyik legnagyobb presztízsű, ’A’ kategóriás filmfesztiválján az alkotás az egyetlen magyar játékfilmként szerepelt az első és második játékfilmek versenyében. A közvetlen állami támogatás nélkül készült film világpremierje október 11-én volt a fesztiválon, az alkotók jelenlétében.

A misztikus horrorfilm főszereplője egy várandós nő, aki az erdő mélyén található nyaralójukban küzd az érzéssel, hogy másnap meg fog halni. A furcsa gondolatok megjelenése egybeesik édesanyja halálának dátumával, aki a 34. születésnapján hunyt el. Irma a közelgő évforduló miatt nem szeretne egyedül maradni, így áthívja féltestvérét és legjobb barátnőjét magához. Ám az egyre fokozódó baljós és megmagyarázhatatlan események már kezdik valósággá tenni Irma balsejtelmét.

prae.hu

A rendező, Cibulya Nikol a díj kapcsán így nyilatkozott: „Óriási megtiszteltetés ez a díj, teljesen váratlanul ért. Nagyon fontos visszajelzés számomra, hogy ennek a műfajnak ’A’ kategóriás fesztiválon is van helye.”

A producer, Kárpáti György hozzátette: Egészen csodálatos szakmai visszacsatolás volt már a varsói versenybe kerülés önmagában is. […] A Holnap meghalok sikere annak a visszacsatolása, hogy a szakmaisággal lehet eredményt elérni.”

A Holnap meghalok Cibulya Nikol első játékfilmje. A forgatókönyvíró-rendező a Mária Terézia szül című rövidfilmjével 2024-ben elnyerte a magyar filmkritikusok díját. A filmben olyan kiváló színészek szerepelnek, mint Kurta Niké, Meyer Lili, Kerekes Márton, Baki Dániel, Makranczi Zalán, Wrochna Fanni és Hárshegyi Ilma. A Vertigo Média gyártásában és forgalmazásában készült alkotás producerei Kárpáti György és Berta Balázs. A film operatőre Kiszler Dániel, vágója Bonta Luca, zeneszerzője Sperling Andor, helyszíni hangmérnöke Cseh András.

A film a varsói siker után a spanyol 52. Curtas Festival do Imaxinario nemzetközi filmfesztivál versenyprogramjában is bemutatkozik, és november 7-től látható lesz a magyar mozikban.

Forrás: Vertigo Média kft.

Felhasznált fotók: Hárshegyi Elek

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről

Más művészeti ágakról

Juhász Tibor és Szálinger Balázs beszélgetése a Dantéban
A Könyvfesztiválon Pierre Assouline-t kérdezték a Goncourt-díjról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés