bezár
 

irodalom

2024. 10. 20.
Már lehet pályázni a 2025-ös walesi írórezidencia programra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Már lehet pályázni a 2025-ös walesi írórezidencia programra Nyílt pályázatot hirdet a Literature Wales és a londoni Liszt Intézet magyar írók és költők számára. A pályázat célja, hogy 14 európai író kéthetes írórezidencia programon vehessen részt az északnyugat-walesi a Tŷ Newydd Writing Centre-ben 2025. május 17-31. között. Jelentkezési határidő: 2024. október 24.

A pályázaton olyan elismert vagy pályakezdő írók és költők vehetnek részt, akik műveikben ökológiai és társadalmi kérdéseket dolgoznak fel. Előnyt élveznek azok a jelentkezők, akik kisebbségi nyelven vagy valamilyen dialektusban alkotnak, illetve érdeklődnek a kisebbségi nyelvek iránt.

prae.hu

A jelentkezési feltételek között szerepel, hogy a pályázónak legalább 18 évesnek kell lennie, társalgási szinten kell beszélnie az angol nyelvet, illetve már rendelkeznie kell egy megjelent írással, ez lehet önálló kötet vagy antológiában való szereplés.

A program célja, hogy lehetőséget biztosítson a résztvevő íróknak és költőknek a nemzetközi kapcsolatteremtésre, közös alkotásra és gondolkodásra. A rezidenciaprogram végén a résztvevők bemutatkozhatnak a Hay Fesztiválon, és lehetőséget kapnak arra, hogy fellépjenek a walesi parlamentben.

Magyar részről a londoni Liszt Intézet legfeljebb két jelöltet delegálhat a Literature Wales felé, a pályázók elbírálásában a a Petőfi Kulturális Ügynökség, a PesText Fesztivál és az 1749 portál szakértői segédkeznek majd.

A jelentkezési felület és további információk itt érhetők el.

Kép forrása: Liszt Institute London / Liszt Intézet London Facebook-oldal

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Szergej Tyimofejev lett költő volt a PesText fesztivál vendége
Beszélgetés a Dűne fantasztikumáról, tudományos igénnyel
Beszélgetés és felolvasás Ingo Schulzéval a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon
irodalom

Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 1. nap

Más művészeti ágakról

A Tabuk és gyerekirodalom című kerekasztal-beszélgetésről
Szilágyi Zsófia: Január 2.
Hari Drama és Nagy Emma Quintet koncert a Várkert bazárban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés