bezár
 

film

2009. 10. 07.
ORTT Mustra Filmfesztivál Sopronban és Gyöngyösön
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) 2009. október 9-én és 10-én Sopronban az Elit Moziban, majd november 6-án és 7-én Gyöngyösön a Cinema Bridge Moziban kétnapos filmfesztivált szervez, az általa támogatott filmek és televíziós produkciók bemutatására.
A médiahatóság által támogatott filmek seregszemléjén idén ősszel is több mint negyven órányi alkotás kerül bemutatásra, amelyek a nagyközönség számára nyilvánosak és ingyenesek.


Mozi, tévé és rádiócsatorna egy helyen

prae.hu


Idén először Sopronban kerül megrendezésre az ORTT filmfesztiválja. Az Elit Mozi nagyterme Mozi-csatornaként a látványos, nagyobb, értékes akár koprodukciós, vagy/és nemzeti alkotások helye lesz, az elmúlt évek mozifilmes termésére koncentrálva. A Kisterem (Huszárik) televízió-csatornaként funkcionál majd, a kisebb, de meghatározó érdeklődésre számot tartó művészeti ágakat, kísérleti filmeket bemutató televíziót jelképezné, ahol az ORTT által támogatott magas színvonalú közszolgálati alkotásokat láthatják a nézők. Itt a kissé "alternatívabb", kevésbé populáris, de értékes, szocio elemeket kiemelkedően szem előtt tartó televíziós alkotások, a művészfilmek, tudományos műsorok, a helyi érvényű és kiugró minőségű dokumentumfilmek és sorozatok, természetfilmek és animációs programok, az ORTT pályázatokon elkészült televíziós portréműsorok kerülnek bemutatásra.

A fesztivál ideje alatt a Corvinus Rádió a Mustra rádiója lesz, élőben a helyszínről. A rádió a mozi előteréből élőben közvetíti a "Köz szolgálata – a közönség kiszolgálása" című nyilvános vitát, valamint két napon át az ORTT által támogatott rádiós műsorszámokat is sugároz a fesztivál helyszínéről, élőben.

Filmszemlénk 2009-es két új állomásán különleges filmanyaggal is jelentkezünk. A Köztársaság 20. évfordulója alkalmából rendszerváltó filmek fesztiválja lesz a Mustra. Olyan alkotásokat láthatnak a nézők, mint Papp Gábor Zsigmond Kádár-korszakbeli belügyi oktatásról szóló dokumentumfilmje, vagy a 70-es és 80-as évek egyik "másképp gondolkodójáról", Hankiss Elemérről szóló portréfilm.

A fesztiválon megemlékezünk Cseh Tamásról is. Az ORTT több - a művész életéről, munkásságáról készült - filmet támogatott, az idei szemlén ezeknek az alkotásoknak is szeretnénk időt szentelni.

A program Sopronban az Elit Moziban 2009. október 9-én 17 órakor "A köz szolgálata, a közönség kiszolgálása" címen nyilvános vitával kezdődik, ahol a közszolgálatiság szerepéről beszélgetünk, majd több mint negyvenórányi különleges filmanyag vetítéseivel folytatódik.

"A köz szolgálata, a közönség kiszolgálása" című vita résztvevői:

• Az ORTT elnöke, és tagjai
• Cselényi László (a Duna Televízió elnöke)
• Vágó István (televíziós műsorvezető)
• Vágvölgyi B. András (író, kritikus)
• Borókai Gábor (főszerkesztő, Heti Válasz)
• Para-Kovács Imre (író, kritikus)
• Horányi Özséb (egyetemi tanár, BME)
• Ókovács Szilveszter (televíziós műsorvezető, Hír TV)

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Platon Karataev: Napkötöző
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés