bezár
 

zene

2024. 10. 17.
Pusker Júlia és a Danubia Zenekar a Zeneakadémián
Út a zenéhez
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pusker Júlia és a Danubia Zenekar a Zeneakadémián Október 25-én, Pusker Júlia és a Danubia Zenekar ad koncertet a Zeneakadémián. A 19.30-kor kezdődő, kettő és fél órás hangverseny alatt, olyan gyönyörű darabokat hallhatunk majd, mint Vivaldi: e-moll hegedűversenye, Saariaho: Nymphea Reflection című darabja és Rahmanyinov: 2. (e-moll) szimfóniája – írja a zeneakademia.hu.   

A Danubia visszatérő vendége a mindig energiától duzzadó karmester és brácsaművész, Maxim Rysanov, aki ezúttal egy Tarkovszkij szellemében fogant, gyönyörű műsort dirigál. A legendás filmrendező műveiben kiemelt szerepet kapott a zene, Vivaldit és Rahmanyinovot is fontos pillanatokban idézte meg filmjeiben, Kaija Saariaho nemrég elhunyt finn zeneszerzőnő pedig a rendező édesapjának verseit állította vonószenekari műve középpontjába. Felfedezésekben és áradó, gyönyörű dallamokban egyaránt gazdag koncert lesz.

prae.hu

Négyzetes kép a leadben: Pusker Júlia hivatalos oldala

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kurt Rosenwinkel The Next Step Band (Live at Smalls, 1996) júliusban megjelent albuma és a Magyar Zene Házában októberben tartandó koncertje tükrében
Bartók György szerzői estje a Fugában
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

Beszélgetés a kortárs lengyel gyerekirodalomról
Kritika a roveretói Művészet és fasizmus című kiállításról
Coralie Fargeat: A szer
A BÁZIS harmadik, "Hálózati organizmusok" című líraantológiájának bemutatója a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés