bezár
 

art&design

2024. 10. 16.
A MOME ékszerei a Magyar Nemzeti Múzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A MOME ékszerei a Magyar Nemzeti Múzeumban A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) ékszerei is láthatóak lesznek a Magyar Nemzeti Múzeum Közgyűjteményi Központ - Magyar Nemzeti Múzeum szombaton nyíló új kiállításán. A két intézmény együttműködést kötött, ennek első állomása a közös kiállítás.

Az együttműködési megállapodást Zsigmond Gábor, a múzeum főigazgatója és Koós Pál, az egyetem rektora írta alá.

prae.hu

Az együttműködés célja, hogy az intézmények az elméleti és gyakorlati tudásbázisukat, valamint szakmai kapcsolatrendszerüket közös terveik megvalósítása érdekében mozgósítsák. A megállapodás lehetőséget biztosít közös programok és kiállítások szervezésére, gyakornoki program indítására, közös kurzusok és más képzési formák kidolgozására, továbbá a MOME szakirányú programjaiban való részvételre.

A két intézmény közös együttműködésének első állomása az október 19-től látogatható Ragyogj! - Ékszerek ideje című időszaki kiállítás. A tárlat anyaga a múzeum 222 éves gyűjteményének ékességeit bemutató, és az emberiség történetének negyvenezer évét felölelő válogatás. A kiállításon napjaink ékszerművészetéből Spengler Katalin gyűjteményének darabjai mellett válogatást mutatnak be a MOME hallgatóinak, oktatóinak és öregdiákjainak munkáiból.

A múzeum Kupolatermében kapnak helyet a kortárs MOME-ékszerek és művészeti reflexiók. November 18-án az ékszerkiállításhoz kapcsolódó közös kerekasztal-beszélgetésen is várják a látogatókat.

Fotó: Magyar Nemzeti Múzeum

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Az anyag mélyén című csoportos kiállításról
Megnyitószöveg Dóra Emese és Hu-Yang Kamilla közös kiállításához
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához

Más művészeti ágakról

Hajdu Szabolcs: Egy százalék indián
irodalom

Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 5. nap
Beszélgetés a Dűne fantasztikumáról, tudományos igénnyel


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés