bezár
 

színház

2024. 10. 16.
Örkény és Móricz – jelentkezés az ösztöndíjakra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Örkény és Móricz – jelentkezés az ösztöndíjakra November 15-ig lehet jelentkezni az Örkény István Drámaírói Ösztöndíj és Móricz Zsigmond Irodalmi Alkotói Ösztöndíj pályázatára. 

Az Örkény István Drámaírói Ösztöndíjra az 1985. január 1-jét követően született fiatal drámaírók jelentkezhetnek egy teljes és új, az ösztöndíj elnyerése előtt még nem publikált színdarab tervével.

Szkéné színház

Az ösztöndíj célja, hogy segítse új magyar színművek létrejöttét, valamint lehetőséget adjon olyan fiatal pályakezdőknek, akik eddigi irodalmi vagy színházi munkájukkal igazolják vonzódásukat a műfajhoz.

A 2025. január 1. és 2025. december 31. közötti időszakra szóló, havi bruttó 200 ezer forint támogatással járó ösztöndíjat legfeljebb négyen nyerhetik el. Korábbi ösztöndíjasok is pályázhatnak abban az esetben, amennyiben nem töltöttek ki három teljes ösztöndíjas intervallumot, és a korhatárnak még megfelelnek.

A pályázat lebonyolításában az MNMKK PIM felkérésére az OSZMI Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet Nonprofit Kft. vesz részt.

A Móricz Zsigmond Irodalmi Alkotói Ösztöndíjra olyan 1985. január 1-jét követően született fiatal írók és irodalmárok jelentkezhetnek, akik szépirodalmi, kritikai, szociográfiai vagy irodalomtörténeti munkájukhoz kérnek támogatást.

Az ösztöndíj célja, hogy tehetséges fiataloknak segítséget nyújtson a pályakezdéshez, kedvező feltételeket teremtve a magas színvonalú alkotói tevékenységhez. A jelentkezőknél előnyt jelent, ha már rendelkeznek publikált kötettel.

Az ösztöndíj, amelyben tizenhárman részesülhetnek, 2025. január 1. és 2025. december 31. között időszakban szintén havi bruttó 200 ezer forint támogatást biztosít. Korábbi ösztöndíjasok is pályázhatnak, amennyiben legfeljebb kétszer nyerték el az ösztöndíjat és a korhatárnak még megfelelnek.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Gyévuska a Városmajorban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...

Más művészeti ágakról

A Tabuk és gyerekirodalom című kerekasztal-beszélgetésről
Kritika a roveretói Művészet és fasizmus című kiállításról
Ketten Lugosi Lugo László Fotónaplójáról (1978-1982) című műve kapcsán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés