bezár
 

film

2024. 10. 17.
A CineKorda Terence Daviesre emlékezik
Moziban lesz látható a brit rendező első egész estés filmje, a Distant Voices, Still Lives
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Október 25. pénteken a CineKorda sorozat Terence Davies, a tavaly elhunyt brit filmrendező első egész estés filmjével tiszteleg a mester emléke előtt. A Distant Voices, Still Lives című alkotása, mely az 1940-es és 1950-es évek Liverpooljának munkásosztálybeli családjait mutatja be, Budapest egyik legnagyobb mozivásznán, a Corvin Moziban lesz látható.

Terence Davies (1945 - 2023) a brit filmgyártás legnagyobb alakjaként művészetével maradandó nyomot hagyott. Rendezéseiben feltárulnak az emberi érzelmek titkai, a múlt kínzó nyomai és a vallásos dogmatizmus hatása az emberi szellemre. Filmjeiben vizuális szimfóniák segítségével az érzelmek összetett világát fejtegeti.

prae.hu

Davies két év különbséggel, szűkös költségvetéssel forgatott két részre bontott bemutatkozó filmje érzékeny portré a háború utáni angol életről. Történetében egyszerre jelenik meg a szépség és a nyomasztó kilátástalanság, ahogy a rendező korhű nosztalgiával vezeti végig a nézőt a családi otthon, a kocsma és a tengerpart helyszínein. A film lassan kibontakozó érzelmi mélységeket tár fel, és bravúrosan ötvözi a narratíva töredezettségét a finom érzelmi hullámzásokkal.

A CineKorda kezdeményezés célja, hogy Magyarország egyik legnagyobb mozivásznát ritkán látott filmekkel töltse meg. A Cinema Niche, a magyarhangya és a Corvin Mozi kollaborációja révén a sorozat különleges filmritkaságokat mutat be, egy-egy vetítés erejéig. A Distant Voices, Still Lives most egy ilyen exkluzív alkalom keretében lesz látható, a Corvin Mozi Korda termében, 460 fő befogadóképességű teremben, amely a közösségi moziélményt még inkább fokozza.

Jegyek a vetítésre a Corvin Mozi honlapján kaphatók.

Forrás: Corvin Mozi

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Szilágyi Zsófia filmrendezővel Január 2. című filmjéről
Luca Guadagnino filmjében elszabadulnak a vágyak és a képzelet
Kis Hajni filmjeiről – részlet a szerző megjelenés előtt álló könyvéből
A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról

Más művészeti ágakról

Beszélgetés a kortárs lengyel gyerekirodalomról
Ketten Lugosi Lugo László Fotónaplójáról (1978-1982) című műve kapcsán
Szergej Tyimofejev lett költő volt a PesText fesztivál vendége
irodalom

Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 3. nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés