bezár
 

art&design

2024. 10. 16.
Az ősi Kína gasztrotörténetei kiállítás a Néprajzi Múzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az ősi Kína gasztrotörténetei kiállítás a Néprajzi Múzeumban Fine Dining: Az ősi Kína gasztrotörténetei címmel nyílt kiállítás kedden a budapesti Néprajzi Múzeumban. A tárlat mintegy 90 műtárgyat mutat be a Kínai Nemzeti Múzeum gyűjteményéből az ókortól a modern időkig.

Csaba Gábor, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) kulturális diplomáciáért felelős helyettes államtitkára a megnyitón kiemelte: különleges alkalom ez a magyar-kínai kulturális kapcsolatok szempontjából, amikor a kínai gasztronómia és az ahhoz kapcsolódó tárgyi kultúra 5000 éves történetének régi korszakait bemutató nagyszabású kiállítás megnyitására kerül sor az Európa egyik leggazdagabb etnográfiai és népművészeti gyűjteményének otthont adó intézményben.

prae.hu

Mint mondta, a Magyarország és Kína közötti civilizációs párbeszéd és kulturális csere fő irányelvei - a kölcsönös megértés és elfogadás - 75 éve változatlanok. Magyarország elkötelezett abban, hogy a jövőben tovább erősítsük kulturális együttműködésünket Kínával és ennek jegyében számos, a jelenlegihez hasonló szellemiségben és színvonalon megvalósított kiállítást rendezhessünk egymás országaiban - emelte ki.

A kiállítás 2025. január 19-ig látható.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Marie-Aude Murail-jel
Szergej Tyimofejev lett költő volt a PesText fesztivál vendége
Beszélgetés a Dűne fantasztikumáról, tudományos igénnyel


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés