bezár
 

színház

2009. 10. 06.
Kassán vendégszerepel a miskolci teátrum
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Miskolci Nemzeti Színház egyik népszerű előadása, a Boga beszél című "zenés csacsogvány" a kassai és a miskolci színház közös, európai uniós támogatással megvalósuló programja keretében vendégszerepel a Kassai Állami Színházban október 6-án és 7-én - tájékoztatta Árvai Judit a miskolci színház kommunikációs és marketingvezetője az MTI-t hétfőn.

Szkéné színház

Egy közösen elnyert európai uniós pályázatnak köszönhetően ebben az évadban - az Anconai szerelmesek című komédia után - a második miskolci produkciót tekintheti meg a kassai közönség - közölte a miskolci teátrum szóvivője.

A darabról szólva elmondta: Karinthy Frigyes 1917-ben A feleségem beszéli címmel humoreszk-sorozatot írt, amelynek ihletője első felesége, az ígéretes tehetségű drámai színésznő, Judik Etel, azaz - ahogy az író becézte - Boga volt.

A humoreszkek hősnője egy átlagos pesti háziasszony, egy aranyos butuska, drága fecsegő, aki az első világháborúval járó szegénység, nélkülözés idején csodálatra méltó találékonysággal, igazi női leleménnyel veszi fel a harcot a megszorítások, az éhség és a hideg ellen. Józan szkepticizmussal szemléli a világ őrült dolgait, a politika hazugságait és az emberi butaságot.

A Színházi előadások létrehozása és cseréje Miskolc és Kassa városában címet viselő pályázat keretében a 2009-2010-es évad folyamán összesen 24 alkalommal mutat be repertoáron lévő előadásokat a két teátrum társulata Kassán, illetve Miskolcon, valamint közösen elkészít egy produkciót, amelyet 6 alkalommal láthat mind a magyar, mind a szlovákiai közönség.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés