bezár
 

zene

2024. 10. 16.
Mérce szülinapi minifeszt Ajsa Lunával és a Gilisztával
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Október 26-án a budapesti Gólyában a Mérce 7. szülinapját egy délutántól az éjszakába nyúló minifeszten ünneplik. Az esti bulit a kortárs magyar alternatív szcéna két meghatározó hangja nyitja, a Giliszta zenekar, valamint Ajsa Luna. A koncertek után mércés újságírók állnak a dj pult mögé – közölték a szervezők a prae.hu művészeti portállal.

A 2021-ben berobbant Ajsa Luna idén jelentette meg az ILLEG*LIS PARTYK című második albumát, a teltházas lemezbemutatók és a nyári turné után a Gólyában lép fel újra először. A lemez a dreampop és elektro-pop műfajaival játszik, a magával ragadó szövegvilág pedig a női szerepek sokféleségére is reflektál. Baljós, ugyanakkor mesebeli hangzás jellemzi leginkább a Z generációs Hamupipőkeként aposztrofált Ajsa Lunát. Hallgass bele!

prae.hu

A Giliszta 2017-ben alakult, budapesti psych-funk-prog-punk-hip-rock zenekar, ami szintén idén jelentkezett új számokkal. A társadalmi kérdéseket is boncolgató zenekar a Felrobbant című új lemezükön a haza inflációt, az apokalipszis utáni szerelmet, de még a figyelemzavart is témáikká emelik. Hívták már őket a „balkáni King Gizzardnak”, ez jól kifejezi azt a sokszínű, szinte cirkuszi őrületet, amely a zenekar élő fellépéseit jellemzi. Hallgass bele!

A bulira ezzel a playlist-el már el lehet kezdeni hangolódni, az eseményhez pedig itt lehet csatlakozni. 

Délután többek között Thury Gábor, Thury Lili és Thury Zita workshopjába lehet bekapcsolódni, akik a Közveszélyes munkakerülők c. közösségi színházi előadásukat hozzák el a Mérce szülinapjára. A foglalkozáson közösségi művészeti eszközökön keresztül lehet majd közösen megvizsgálni a munka és a szabadidő viszonyát, az önkizsákmányolás csapdáit és megküzdési stratégiákat is kereshettek.

A délután másik nagyon várt programja a Napvilág Kiadónál frissen megjelent Visszatérés Reimsbe olvasókör. Az olvasókör házigazdája Fehér Renátó költő, író lesz, akivel a könyv társadalmi rétegeiről beszélgethettek. 

Részvételeddel a kritikus és független sajtót fennmaradását és fejlődését is támogathatod. 

Négyzetes kép a leadben és a cikk tetején: merce.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

Elisa Shua Dusapin Tél Szokcsóban című kötetéről
Hans Steinbichler: Egy egész élet
Beszélgetés Marie-Aude Murail-jel


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés