bezár
 

irodalom

2024. 10. 15.
A Petri-díj idei pályázat kiírása
Tartalom értékelése (3 vélemény alapján):
A Petri-díj idei pályázat kiírása A Petri-díj kuratóriuma 2024-ben is meghirdette pályázatát, melyre ezúttal is olyan szerzők jelentkezését várják, akiknek még nem jelent meg kötetük.

A Petri-díjra verses és szépprózai művekkel is lehet pályázni, a terjedelmi korlát a verses mű esetében minimum 600, maximum 1800 sor, prózai mű esetében minimum 4 szerzői ív (160.000 leütés), maximum pedig 12 szerzői ív (480.000 leütés). A díjazott művet a Magvető kiadó fogja megjelentetni.

prae.hu

A Petri-díj kuratóriumának munkájában 2024-ben az állandó tagok (Deres Kornélia, Forgách András, Tóth Krisztina, Várady Szabolcs) mellett a tavalyi díjazott, Kupihár Rebeka, továbbá Szegő János, a Magvető kiadó szerkesztője vesz részt. A prae.hu-hoz eljuttatott közleményükben hangsúlyozzák, hogy az érvényes pályázathoz olyan műveket várnak, amelyek teljes terjedelmükben még nem jelentek meg, valamint a szerző nem kötött megállapodást egyetlen kiadóval sem, valamint azt is kiemelték, hogy csak a kurátorok elé kerülő legjobb tíz kézirat szerzőjét értesítik az eredményről. Arra is felhívják a pályázók figyelmét, hogy a pályamunkájukon ne szerepeljen a nevük, hanem egy külön dokumentumban küldjék meg azt, vagy a kézirat címével, vagy pedig az általuk választott jeligével és elérhetőségeikkel (telefonszám, e-mail-cím, postacím) együtt.

Az előválogatók idén Áfra János, Ayhan Gökhan, Bencsik Orsolya, Fenyvesi Orsolya, Ferencz Mónika, Izsó Zita, Juhász Tibor, Seres Lili Hanna és Sopotnik Zoltán lesznek, Pályi Márk pedig koordinátorként segíti majd a jelölők munkáját. Az előválogatók a szerzői név feltüntetése nélkül kapják meg a kéziratokat, és így is terjesztik fel a kurátorok elé az általuk legjobbnak ítélt tíz munkát, ezután már a továbbjutók nevét is nyilvánosságra hozzák.

A hosszú lista kihirdetése november 30-án lesz, az első három helyezett nevét pedig várhatóan a díjátadás napján, december 22-én hozzák nyilvánosságra.

A kéziratokat a kuratórium 2024. október 31-én éjfélig várja a petridij2024@gmail.com e-mail-címre.

Képek forrásai: Digitális Irodalmi Akadémia

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták a Sir Gawain és a zöld lovag legújabb fordítását
irodalom

Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 5. nap
irodalom

Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 4. nap
irodalom

Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 1. nap

Más művészeti ágakról

Hans Steinbichler: Egy egész élet
Interjú Szilágyi Zsófia filmrendezővel Január 2. című filmjéről
Hajdu Szabolcs: Egy százalék indián


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés