bezár
 

zene

2024. 10. 11.
Várjon Dénes Német Lemezkritikusok díjat kapott
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Várjon Dénes Német Lemezkritikusok díjat kapott A Német Lemezkritikusok nagydíját nyerte el Várjon Dénes zongoraművész Beethoven szonátáiból álló ötlemezes felvétele, amelyet a német hegedűssel, Antje Weithaasszal közösen készített.

A zsűri csütörtökön hozta nyilvánosságra döntését, Várjon és Weithaas CD-je a kamarazene kategóriában bizonyult a legjobbnak – közölte a Klasszikus Koncert Kft. csütörtökön az MTI-vel.

prae.hu

A Német Lemezkritikusok díjáról Németország, Ausztria és Svájc 160 vezető zenetörténésze, újságírója és kritikusa negyedévente szavaz, az előző három hónapban megjelent legjobb komolyzenei felvételek közül.

A Kossuth-díjas Várjon Dénes és Antje Weithaas Beethoven szonátáiból készült ötlemezes sorozatából az első, majd a harmadik CD fél éven belül kétszer is elnyerte ezt a díjat. Hasonló eset ritka a díj történetében, az azonban még soha nem fordult elő, hogy egy projektet harmadszor is díjazzanak, ezúttal a teljes, ötlemezes sorozatot ismerték el az odaítélt nagydíjjal.

A zsűri a korábban negyedéves elismerésben részesült 106 felvételből választotta ki 2024 legjobb tíz felvételét, ezek közül a kamarazene kategóriában bizonyult a legjobbnak Várjon Dénes és Antje Weithaas CD-szériája.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kurt Rosenwinkel The Next Step Band (Live at Smalls, 1996) júliusban megjelent albuma és a Magyar Zene Házában októberben tartandó koncertje tükrében
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

Hajdu Levente megnyitószövege a Kaján szisztémák című kiállításhoz
Bemutatták a Sir Gawain és a zöld lovag legújabb fordítását
irodalom

Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 5. nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés