bezár
 

irodalom

2009. 10. 06.
Kultúrcsempész Sínbusz Fesztivál Szabadka és Szeged között
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Irodalmi és zenés programokkal várja a Szabadka és Szeged között közlekedő sínbusz utasait a SÍN-TÉR Kulturális Egyesület és a Fiatal Írók Szövetsége keddtől jövő hétfőig; az idei a második ilyen fesztivál.

prae.hu

A Kultúrcsempész Sínbusz Fesztivál a két testvérvárost, Szegedet és Szabadkát köti össze, a programokon az irodalom, a színház, a képzőművészet és a zene fonódik össze egy különleges helyszínen, a Szeged–Szabadka vonalon menetrend szerint közlekedő sínbuszon - írta hétfőn internetes oldalán a Magyar Szó című délvidéki napilap (www.magyarszo.com).

A sínbuszon zajló programokat kapcsolódó rendezvények kísérik a két városban.

Kedden a Szegedi Belvárosi Kamara Galériában nyitják meg Ricz Géza festőművész Hazafelé című kiállítását, aznap Szabadkán a Basch-házban erdélyi alkotók mutatkoznak be: Murányi Sándor író és két költőtársa, Muszka Sándor, valamint Bálint Tamás. Ők másnap a szegedi olvasókkal találkoznak.

Pénteken a szegedi vasútállomáson a városi Metanoia Színház performansz előadását láthatja a közönség. Ezt követően a menetrend szerint közlekedő Szeged-Szabadka vonaton irodalmi-zenés kavalkád várja az utazókat: a sínbuszon írók, költők, műfordítók is utaznak és fellépnek: Csehy Zoltán szlovákiai író-műfordító, Garaczi László író, illetve két belgrádi szerb író, Srdjan Srdic és Igor Marojevic, valamint az Újvidék mellett Budapesthez is kötődő Balázs Attila. A végállomáson a megérkezés után a vasútállomásról szabadkai irodalmi, várostörténeti és építészeti séta indul. Az aznapi programot a Ne mulass! Zenekar zárja Szabadkán.

A szombati, Szabadkáról Szegedre tartó irodalmi sínbusz felolvasója Jasmina Topic, Tolnai Ottó, Bencsik Orsolya, Szőllősy Balázs, Balázs Attila és Mirnics Gyula. A pénteki nap mintájára Szegeden folytatódik a szombati program. A csongrádi megyeszékhelyen irodalmi, várostörténeti és építészeti sétán vehetnek részt az utasok, majd a Tisza-strandon a bográcsos ebédfőzés közben a Nyenyere zenekar lép fel, este pedig a Jazz kocsmában a Grencsó Fitness Music Ensemble dzsesszkoncertjére tombolhat a fesztivál közönsége.

A zárónapon, október 12-én a szegedi Assam Teaházban bemutatkozik a pécsi Jelenkor Kiadó, amelynek vezetője és műfordítója, Csordás Gábor Radoslav Petkovic szerb íróval beszélget majd.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés