bezár
 

zene

2024. 10. 07.
Két holland vonósnégyes is koncertet ad Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Két holland vonósnégyes is koncertet ad Budapesten Két holland vonósnégyes is koncertet ad októberben Budapesten a MERITA - európai kamarazenei együttműködés keretében. A Fonóban a Skazka Quartet, a Budapest Music Centerben (BMC) pedig a Pura Corda Quartet koncertje várja a közönséget - közölték a szervezők.

A Skazka Quartet október 12-én a 13. Wine&Violin Hegedű- és Vonókészítők Szalonja elnevezésű programsorozat keretében ad majd rendhagyó koncertet. A Beethoven 131-es vonósnégyese köré épülő hangversenyen a hét egységből álló mű tételei között a zenészek előadásában Beethoven leveleiből vett részletek hangzanak el.

prae.hu

Az együttest 2020-ban alapították Hollandiában. A jelenlegi formáció 2022 márciusában alakult, tagjai Lena ter Schegget (hegedű), Dmitry Ivanov (hegedű), Duleen van Gunsteren (brácsa) és Emma Besselaar (cselló).

A Pura Corda vonósnégyes koncertjét október 21-én, a BMC-ben hallhatja majd a publikum. Az együttes az Echoes of War, vagyis a háború visszhangjai című programmal a háború pusztító hatásaira szeretné felhívni a figyelmet.

A három művet magában foglaló koncerten Henriette Bosmans, Elizabeth Maconchy, Dmitrij Sosztakovics szerzeményei hangzanak majd el, Mayumi Sargent Harada (hegedű), Panagiotis Charalampidis (hegedű), Eura Fortuny Marques (brácsa) és Antigoni Seferli (cselló) közreműködésével.

A Merita európai kamarazenei együttműködés tizenkét ország közreműködésével valósul meg. A hároméves program keretében harmincnyolc vonósnégyes mutatkozik be a résztvevő országok különleges koncerthelyszínein.

Magyarországon a program keretében kilenc vonósnégyest hallhat a közönség. A Le Dimore del Quartetto által, az Európai Unió támogatásával létrehozott projekt célja, hogy felkeltse és fenntartsa az érdeklődést a klasszikus zene iránt Európa-szerte.

A programban 17 európai kulturális szervezet vesz részt. Magyarországot a Cadenza Művészeti Ügynökség képviseli - írták a szervezők.

A projekttel kapcsolatban további információ a https://www.meritaplatform.eu oldalon található.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kurt Rosenwinkel The Next Step Band (Live at Smalls, 1996) júliusban megjelent albuma és a Magyar Zene Házában októberben tartandó koncertje tükrében
Platon Karataev: Napkötöző
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio

Más művészeti ágakról

Elisa Shua Dusapin Tél Szokcsóban című kötetéről
A Tabuk és gyerekirodalom című kerekasztal-beszélgetésről
Hajdu Levente megnyitószövege a Kaján szisztémák című kiállításhoz


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés