bezár
 

art&design

2024. 10. 06.
Ismert embereket idéz meg Mucsi Zoltán színész Marosi Viktor fotóin
A Freyler Art Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ismert embereket idéz meg Mucsi Zoltán színész Marosi Viktor fotóin Politikusokat, színészeket, előadóművészeket és képzőművészeket is megidéz Mucsi Zoltán színész Marosi Viktor fotósorozatában, amely MUCSI12X+A TÖBBI címmel szombattól látható kiállításon a Freyler Art Galériában, Budapesten.

A koronavírus-járvány időszakában készült különleges sorozatban Mucsi Zoltán megjelenik Karl Lagerfeldként, Albert Einsteinként, Steve Jobként, Jokerként és Rambóként is, olvasható a kiállítás tájékoztatójában.

prae.hu

A szervezők közleménye szerint a kiállításon látható 18 portré a korábban az Európa Kiadó gondozásában megjelent, eredetileg edukatív, online fotósorozatnak szánt MUCSI12X+A TÖBBI című fotókönyv kibővített tartalma. A kiállításon a portrék mellett werkfotók is láthatók.

A tájékoztató idézi Marosi Viktor médiaalkotót, fotóst, aki arra emlékeztet, hogy a koronavírus-járvány időszaka alatt találták ki Mucsi Zoltánnal együtt, hogy a színész bújjon bele ismert, valós és kitalált karakterekbe, így hozva létre kulturális és történelmi reflexiókat. „Három hosszú napra összebútoroztunk egy fotóstúdióban, aztán a harmadik nap végén nem akartunk hazamenni. Mert jó volt együtt gondolkodni, vitázni, alkotni, főleg egy olyan időszakban, amikor az alkotás öröme luxuscikknek számított" - hangsúlyozta Marosi Viktor, hozzátéve: a Freyler Art Galériában bemutatják azokat a képeket is, amelyek végül nem kerültek be a könyvbe, valamint néhány olyan kép is előkerül, amely egy-egy karakterre adott közös interpretációjuk, játékos reakciójuk.

A fotókiállítás először Marosi Viktor szülővárosában, Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban mutatkozott be.

Marosi Viktor médiaalkotó, fotós, autodidakta módon kezdett el fényképezni. Fő területe a portréfotózás. Korábban L.A. Analogue címmel Los Angelesben készített utcafotóiból nyílt kiállítása, Macropolis című tárlatán a világ több nagyvárosában készült portréit mutatta be, de nagy sikert aratott a hazai politikusok portréiből álló sorozata is.

Mucsi Zoltán Jászai Mari-díjas, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, népszerűségét Jancsó Miklós Nekem lámpást adott az Úr Pesten (1999) című filmjével szerezte, később Antal Nimród Kontroll című filmjében az ellenőrt alakította.

Kép forrása: Roadster

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

A tizenkettedik European Remembrance Symposiumról
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról

Más művészeti ágakról

Beszélgetés a Dűne fantasztikumáról, tudományos igénnyel
A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház a Városmajorban
irodalom

Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 1. nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés