bezár
 

film

2009. 10. 06.
Török Filmnapok Pécsett
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Török Filmnapokat tartanak Pécsett kedden és szerdán. Pécs és Isztambul - Essen mellett - jövőre egyaránt Európa Kulturális Fővárosa lesz, és ezen a téren is szorosabbra kívánja szőni kapcsolatait.

prae.hu

Ennek jegyében Szekeres Dénes producer és fesztiváligazgató, valamint Keresnyei János, a Dél-Dunántúli Regionális Filmalap Kulturális Nonprofit Kft. alapítását szorgalmazó KIKK Egyesület elnöke megállapodást kötött a Török Filmalappal és ez eredményezte a mostani filmnapokat, amelynek során a legújabb törökországi termésből láthatnak ingyenes válogatást a nézők. Keresnyei János elmondta, hogy 2010-re nagyobb léptékben gondolkodnak: Pécsett a Török félhold programsorozat részeként Török Filmhetet rendeznek májusban, míg Isztambulban Magyar Filmhét lesz, várhatóan az év második felében.

A szakember szerint a két nép kulturális-történelmi öröksége markáns módon fejeződik ki az audiovizuális-filmiparban, hiszen az utóbbi időben több magyar-török koprodukciós film is készült.

Ezért szerveztek Kántor László producer vezetésével péntekre (a CinePécs V. Moveast Filmfesztivál ideje alatt) egy török-magyar produceri találkozót, ami reményeik szerint további közös alkotások megszületéséhez nyújthat lehetőséget. A keddi és szerdai pécsi Török Filmnapok programjában többek között a Fiúk a másik oldalról, Az életet megízlelni, A nemzetközi és A rózsafüzér című török filmet nézheti meg a közönség.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Dev Patel: A Majomember
Alex Garland: Polgárháború

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Platon Karataev: Napkötöző
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés