bezár
 

irodalom

2009. 10. 05.
Országos "Nagyi" Könyvtári Napok a fővárosban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kiállítások, irodalmi művekre épülő beszélgetések, egészségügyi előadások és zenei csemegék várják elsősorban az 50 év feletti korosztályt az Országos "Nagyi" Könyvtári Napokon Budapesten hétfőtől vasárnapig.

prae.hu

A programokat a legtöbb helyen tematikus napokra osztották; a résztvevőket a Tájékozott nagyi, a Kreatív nagyi, az Egészséges nagyi és a Társas nagyi fogalom köré szervezett események szórakoztatják - közölte a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) az MTI-vel.

A könyvtári napokon több helyszínen is rejtvény-bajnokságot rendeznek, például szerdán a FSZEK Csontváry utcai, Boráros téri, Börzsöny utcai, Szent István úti, Vénusz úti és Üllői úti könyvtárában. A Kelenföldi részlegben kedden a számítógép és az internet használatába vezetik be az érdeklődőket a szakemberek, szerdán ugyanott Szabó Csilla reumatológus szakorvos tanácsait hallgathatják meg az érintettek a meszesedésről és csontritkulásról. A Vénusz utcai könyvtárban csütörtökön Juhász Judit terapeuta a Bach virágterápiával ismerteti meg a hallgatóságot, a Csontváry utcai fiókban pedig ezen a napon Máté József természetgyógyász reflexológus tart előadást.

Az Üllői úti könyvtárban "Papírszalvétát kérek, mert eztet gyűjtöm én" címmel egész októberben kiállítás látható, a Rákoscsabai könyvtárban csütörtökön nagyszülők mondják el unokáiknak kedvenc gyerekkori meséiket egy kis süti és tea mellett, a Békásmegyeri fiókban pedig a Szentendrei Foltműhely Kézműves Egyesület kiállítása várja az érdeklődőket szerdától.

Az Országos Idegennyelvű Könyvtár (OIK) Derűs ősz címmel rendez programsorozatot; a közönség megtekintheti Tavaszy Noémi Az exlibris művészete című tárlatát, kedden és csütörtökön pedig az internet világában kevésbé járatos olvasóknak nyújtanak segítséget e-mail címük elkészítésében a könyvtár munkatársai. Szerdán az épületet és a Zeneműtárat barangolhatják be a látogatók, délután 17 órától Pergolesi Az úrhatnám szolgáló című vígopera jelmezes, koncertszerű előadása várja a közönséget magyar nyelven, az Újbudai Kamaraopera művészeinek előadásában.

A központi könyvtárban szerdán délelőtt A nagymama szerepe a gyereknevelésben címmel Gabnai Katalin tart előadást, 17 órakor Hartai János kutató beszél a családfakutatás érdekességeiről, lehetőségeiről.

Idén is kiemelt esemény lesz a Könyves vasárnap október 11-én: a könyvtárak akciós szolgáltatásokat, egyebek mellett kedvezményes beiratkozást, ingyenes audió- és videókölcsönzést kínálnak. A megbocsátás napján a feledékeny olvasóknak a régebben kikölcsönzött könyvek után nem kell késedelmi pótlékot fizetniük.
Az egy hetes rendezvény az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezésében, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés