bezár
 

art&design

2024. 09. 20.
Jótékonysági aukció a KÉPEZŐ Galéria szervezésében
Online jótékonysági aukciót szervez a KÉPEZŐ Galéria 2024. szeptember 30. - október 15. között!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jótékonysági aukció a KÉPEZŐ Galéria szervezésében A 2021-ben létrejött projektgaléria, kortárs képzőművészeti kiállítások szervezése mellett, legfontosabb missziójának a művészet közvetítését és az ehhez kapcsolódó sokszínű edukációs tevékenységet tartja. A II. kerületi kiállítótér releváns művészeti események otthona, közkedvelt találkozási pont, illetve kulturális játszótér, ahol a művészetre- és művészettel nevelés egymással párhuzamosan valósul meg. Az Axioart honlapján megvalósuló online aukció célja a KÉPEZŐ Galéria edukációs tevékenységének támogatása, kiemelten a nonprofit, művészettel nevelésre irányuló programok forrásainak megteremtése.

A képzőművészet hétköznapjaink legalapvetőbb tereibe való csempészése egyfajta életminőségjavító funkcióval rendelkezik, hatása a mentális jólétre tudományosan bizonyított tény. Mégis a kultúrafogyasztás csak egy korlátozott mennyiségben szivárog be hétköznapjaink elegyébe. A KÉPEZŐ célja, hogy sematikus élettereink alkotások vizuális dialógusaitól legyenek hangosak. Ráadásul egy jó szemmel, hozzáértéssel, remek időzítéssel kiválasztott alkotás biztos passzív befektetési alternatíva lehet, mely azon túl, hogy őrzi a tulajdonos által ráfordított vagyonnak az értékét, kedvező esetben még gyarapítja is azt. Az árverésre bocsátott műalkotások kiemelt válogatása a Budapest Contemporary művészeti vásáron (BCT) lesz megtekinthető a KÉPEZŐ standján szeptember 26. és 29. között. A művek között olyan alkotók festményei is szerepelni fognak, mint Könyv Kata, Horváth Lóczi Judit és Soós Nóra. A KÉPEZŐ Galéria ingyenes edukációs tevékenységet is folytat a BCT-n, felnőtteknek tárlatvezetésekkel, gyerekeknek interaktív foglalkozásokkal készül, melyekkel a hazai és nemzetközi kiállítók beható megismerését, az általuk felvonultatott kortárs művészek befogadását, értelmezését segíti. 

prae.hu

Az online aukcióra 2024. szeptember 30. – 2024. október 15. között kerül sor az Axioart honlapján. 

A műalkotások listája ide kattintva érhető el.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Megnyitószöveg Dóra Emese és Hu-Yang Kamilla közös kiállításához
A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde

Más művészeti ágakról

Velencében láttuk Pablo Larraín és Pedro Almodóvar új filmjét
A Gólya Presszóban tartották a Ladyfest Budapest művészeti fesztivált
Kurt Rosenwinkel The Next Step Band (Live at Smalls, 1996) júliusban megjelent albuma és a Magyar Zene Házában októberben tartandó koncertje tükrében
Kis Hajni filmjeiről – részlet a szerző megjelenés előtt álló könyvéből


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés