bezár
 

zene

2024. 09. 20.
Indul a Haydneum 2024/2025-ös évada
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Haydneum – Magyar Régizenei Központ Alapítvány 2024/2025-ös évada egyedülálló koncertélményeket kínálnak a historikus zene kedvelőinek. Az idei évad három bérletsorozata: a Zeneakadémia Bérlet, a Fortepiano Bérlet és Bősze Ádám Haydnnal Bécsben című előadás-sorozata a műfaj legkiválóbb előadóit hozza közelebb a közönséghez

Az október 7-én kezdődő kimagasló zenei eseménysorozatnak a Zeneakadémia Nagyterme és Solti Terme mellett a Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont ad otthont. A bérletek, jegyek értékesítése már megkezdődött, a szervezők szeretettel várják mindazokat, akik a múlt zenei kincseit a jelen legnagyobb művészeinek és ismerőinek tolmácsolásában szeretnék felfedezni.

prae.hu

Haydneum Zeneakadémia Bérlet

Az első előadáson, október 17-én a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar a Kossuth-díjas karmester, Vashegyi György vezényletével Joseph Haydn pályájának egyik legjelentősebb alkotását, A teremtést szólaltatja meg a Zeneakadémia Nagytermében. Az ikonikus mű olyan ragyogó szólisták közreműködésével hangzik el, mint Szutrély Katalin (szoprán), Komáromi Márton (tenor) és Melkovics Zoltán (basszus). A sorozat további programján szerepel Händel Júdás Makkabeusa, valamint Bach Máté-passiója, melyek 2025 tavaszán csendülnek fel ugyancsak a hazai és a nemzetközi oratóriuméneklés legkiválóbb művészeinek részvételével.

Haydneum Fortepiano Bérlet

A sorozat egy különleges időutazásra hívja az érdeklődő vendégeket a Zeneakadémia Solti Termében, ahol az estek középpontjában a 18. és 19. századi korhű hangszer, a fortepiano áll. Október 27-én, a bérlet első előadásán a fortepiano-játék holland nagymestere, Ronald Brautigam varázsolja el közönségét. A bérlet következő estéin

Japántól Romániáig érkezve, a fortepiano elismert mesterei korhű előadásmóddal keltik életre a zenetörténet legnevesebb szerzőinek műveit.

Haydnnal Bécsben Bérlet

Bősze Ádám zenetörténész, a klasszikus zene közismert népszerűsítője a Haydnnal Londonban és Haydnnal Párizsban előadás-sorozatok folytatásaként ezúttal Haydn bécsi mindennapjait veszi szemügyre programjában, amelynek nyitóeseménye október 7-én lesz a Lóvasúton.

Az előadások során a hallgatók a szórakoztató és informatív előadásokon keresztül mélyebb betekintést is nyerhetnek Haydn korába és közvetlen környezetébe, ahol a zeneszerző lenyűgöző művei születtek. A Haydneum és együttműködő partnereinek közös munkája továbbra is folytatódik. A Filharmónia Magyarország Kft.-vel való szoros együttműködésnek köszönhetően nemcsak Budapesten, hanem az ország számos nagyvárosában felhangzanak nagyszabású régizenei előadások: Békéscsaba, Debrecen, Eger, Győr, Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Sopron, Szeged, Székesfehérvár, valamint Veszprém közönsége találkozhat a Haydneum rezidens együtteseivel a Filharmónia bérletes előadásain országszerte. Emellett a Budavári Palotanegyed, a Karmelita koncertek sorozat, a Magyar Zene Háza, a Müpa, valamint olyan nagy együttesek, mint a Capella Savaria, a Concerto Budapest, a Danubia Zenekar, és a Szent István Filharmonikusok együttműködésének köszönhetően is további programokon találkozhatnak az érdeklődők a historikus zene varázsával és a Haydneum szellemiségével.

A Haydneum évadának különlegességei közé tartozik a világsztár tenor, Cyrille Dubois áriaestje december 18-án a Zeneakadémia Nagytermében, amely hangversenyen francia barokk operaáriák hangzanak majd el, valamint két külföldi koncertút is: november 23-án Antwerpenben, a De Singel művészeti központban a bécsi barokk muzsikáé lesz a főszerep a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar előadásában, december 22-én pedig Helsinkiben, a Musiikkitalo ad otthont a tavalyi év során bemutatott Aki hűtlen, pórul jár című Haydn-operának.

A bérletek előadásaira szóló jegyek már elérhetők a Haydneum hivatalos weboldalán.

További információ és jegyvásárlás: https://haydneum.jegy.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában
Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről

Más művészeti ágakról

gyerek

Rókus és Rézi művészeti pályázat és játszóház
irodalom

A szerző fellép a 29. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon
Az Ugyanakkor, ugyanott című kiállítás megnyitójáról
A Körtánc című gyermekirodalmi antológiáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés