bezár
 

irodalom

2024. 09. 12.
A PesText újra elhozza a nemzetközi irodalmat Budapestre
A programsorozatot szeptember 26-28. között rendezik meg a Három Holló Kávéházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idén ősszel immáron hatodik alkalommal találkozhat a közönség a kortárs világirodalom fontos szereplőivel a PesText Nemzetközi Irodalmi és Kulturális Fesztiválon, a Magyar Irodalmi Szerzői Jogvédő és Jogkezelő Egyesület (MISZJE) szervezésében, a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) közreműködésével. A programsorozatot szeptember 26-28. között rendezik meg a Három Holló Kávéházban. Az irodalmi beszélgetések mellett workshopok, kiállítás és koncert is várja az érdeklődőket. Az idei fesztivál vendégei lesznek többek között Yrsa Sigurðardóttir, Per Petterson, Samantha Shannon és J.D. Barker. A PesText minden programja ingyenesen látogatható.

A fesztivál alapvető célja, hogy lehetőséget adjon a különböző nyelvű írók és olvasók találkozására, emellett kiemelt figyelmet fordít a környező országok, Kelet- és Közép-Európa, a Visegrádi Négyek irodalmára.

prae.hu

„A PesText vállalt küldetése nyitott fórumként a megismerés – ami találkozás, szembesülés nélkül nem lehetséges. Szeretnénk bemutatni a világirodalmat magunknak, ugyanakkor a világirodalomnak is szeretnénk megmutatni magunkat. Ezért látunk vendégül most is számos izgalmas külföldi írót Magyarországon” – mondja Kollár Árpád fesztiváligazgató.

A PesText Fesztivál idén is több kísérőprogrammal jelentkezik. A Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában 2024. szeptember 13-tól október 26-ig tekinthető meg a fesztiválhoz kapcsolódó Ugyanakkor, ugyanott – közép-kelet-európai gyerekkönyv-illusztráció című kiállítás. Szeptember 20-án Doina Ruști román szerző kötetét ismerheti meg a magyar közönség, szeptember 26-án Szegeden pedig a cseh és a szlovák irodalom kerül a középpontba.

Szeptember 26-28. között a Három Holló Kávéházban várjuk az érdeklődőket: Vincenzo Latronicóval Puskár Krisztián, Benjamin Chaud-val Szabó T. Anna, Samantha Shannonnal Kleinheincz Csilla, Philippe Brenot-val Jeney Zoltán, Gunnar Garfors-szal Szűcs Péter, Per Pettersonnal Vajna Ádám, Yrsa Sigurðardóttirral Molnár T. Eszter, Fiona McPhillips-szel Smid Róbert, Szergej Tyimofejevvel Terék Anna fog beszélgetni. J. D. Barkert pedig Benedek Márton kérdezi majd a Marczibányi Téri Művelődési Központban.

A beszélgetéseken tolmácsgépet biztosítanak, lehetőség lesz könyvvásárlásra, a szerzők a beszélgetések után dedikálnak.

A PesText főeseménye: https://www.facebook.com/events/442222742136131/

További hírek a PesText weboldalán, Facebook- és Instagram-oldalán.

Szervezők: Magyar Irodalmi Szerzői Jogvédő és Jogkezelő Egyesület

Főtámogató: Magyar Kultúráért Alapítvány, a Petőfi Kulturális Ügynökség közreműködésével.

Kiemelt támogatók: Visegrad Fund, Nemzeti Kulturális Alap, MNMKK – Petőfi Irodalmi Múzeum, Budapesti Olasz Kultúrintézet, Budapesti Francia Intézet, British Council, Cseh Centrum, Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria, Icelandic Literature Center, NORLA Norwegian Literature Abroad, Norvég Nagykövetség, Budapesti Román Kulturális Intézet, Szlovák Intézet

Támogatóink és partnereink teljes listája itt található: https://pestextfestival.hu/partnereink

A PesText Fesztivál a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál partnereseménye.

A programváltozás jogát fenntartják.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Gólya Presszóban tartották a Ladyfest Budapest művészeti fesztivált
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége

Más művészeti ágakról

gyerek

Filmek és beszélgetések barátságról, környezettudatosságról, internetfüggőségről, identitáskeresésről és első szerelemről a Cinemirán
gyerek

Rókus és Rézi művészeti pályázat és játszóház
art&design

A tizenkettedik European Remembrance Symposiumról
gyerek

Shonna Ines és Agócs Írisz részvételével


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés