bezár
 

irodalom

2024. 09. 02.
Exluzív beszélgetés Sally Rooney-ról Nyáry Krisztiánnal, Lucával és Lizával
Érkezik Sally Rooney új kötete, az Intermezzo
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nyáry Luca mellett húga, Nyáry Liza is fellép, hogy apukájukkal nyomába eredjenek, mitől olyan népszerű Sally Rooney, és mivel tud megfogni az Y-korosztály bemutatásán keresztül 14 évestől 44 évesig szinte mindenkit. Generációk találkozása egy olyan beszélgetésben, amiben a Nyáry családot Szűcs Péter kérdezi. Szó lesz többek között Sally Rooney vadonatúj, a nemzetközi megjelenéssel egy időben, szeptember 24-én érkező kötetéről, az Intermezzóról is.

Sally Rooney neve egyet jelent a kapunyitási pánikban szenvedők életének ironikus krónikásával.  Azoknak az életét mutatja be, akik papíron tudják, milyen felnőttnek lenni, csak épp a valóságban nem. A szerző az Y-generáció legnépszerűbb és leghitelesebb irodalmi megjelenítője. Nyáry Krisztián, illetve Nyáry Luca és Nyáry Liza két különböző generáció képviselőjeként igyekszik a Rooney-jelenség nyomába eredni Szűcs Péter házigazda remek kérdései nyomán. A beszélgetés apropója Sally Rooney negyedik, Intermezzo című kötete, melyben két Z-generációs és három Y-generációs találkozik. Az este különlegessége, hogy Nyáry Liza először lép fel közösen testvérével és apukájával.

prae.hu

Az esemény Facebook-linkje: https://fb.me/e/4G8g9WAwf

Jegyek: https://in-time.hu/e/exluzivbeszelgetes-sallyrooney

A kötetről:

Az Intermezzo középpontjában egy testvérpár áll, Peter és Ivan Koubek, akik nem is lehetnének egymástól elütőbb egyéniségek. Peter túl van a harmincon, sikeres dublini ügyvéd. Magabiztos, kompetens, lehengerlő. De apjuk halála után csak gyógyszerrel tud aludni, és nem boldogul a párkapcsolati bonyodalommal, amibe belenavigálta magát. Napjai két nagyon eltérő nő vonzásában telnek: Sylvia Peter régi első szerelme, akivel máig meghitt a kapcsolatuk, Naomi pedig egyetemista, aki egyelőre mindent brahira vesz. Peter öccse, Ivan huszonkét éves, és versenyszerűen sakkozik. Visszahúzódó, feszengő típus, nagyszájú bátyjának tökéletes ellenpárja. A gyász első heteiben ismerkedik meg Margarettel, egy idősebb nővel, aki problémákkal küszködik. Ivan és Margaret viszonya gyorsan komolyra fordul. A két testvér élete – és szeretteiké is – új szakaszba ér: vágyak, kétségek és lehetőségek őrlik fel őket. Rá kell jönniük, mennyit bír el az élet, mennyit bírnak el ők maguk. 

A kötetet előjegyezhető: https://21.szazadkiado.hu/konyvek-53/varhato-megjelenesek-116/intermezzo-sally-rooney 

Sally Rooney a Baráti beszélgetések, a Normális emberek és a Hová lettél, szép világ szerzője. Mindhárom eddigi regénye nemzetközi bestseller. Művei világszerte több mint negyven nyelven olvashatók. Első két könyvéből a BBC tévésorozatot gyártott. 2022-ben Sally Rooney-t a TIME magazin beválogatta a globális kultúra száz legnagyobb hatású formálója közé. Az írországi Mayo megyében született, ahol jelenleg is él. 

Fotó: David Levenson / Getty Images Hungary

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Esszésorozat Juhász Ferencről – második rész
Kritika Kemény Lili Nem című regényéről
Horváth Iván (1948-2024)

Más művészeti ágakról

Kurt Rosenwinkel The Next Step Band (Live at Smalls, 1996) júliusban megjelent albuma és a Magyar Zene Házában októberben tartandó koncertje tükrében
art&design

A tizenkettedik European Remembrance Symposiumról
Kevin Costner – Horizont: Egy amerikai eposz
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés