bezár
 

színház

2024. 08. 31.
A Játék a kastélyban című darabot szeptemberben mutatják be a Centrál Színházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Játék a kastélyban című darabot szeptemberben mutatják be a Centrál Színházban Szeptember 14-én mutatják be Molnár Ferenc Játék a kastélyban című darabját a budapesti Centrál Színházban.

A briliáns logikával szőtt darabból a közönség megtudhatja, hogyan lehet kikerülni a legkínosabb helyzetekből is - a színház segítségével. Az előadásban a nézők Nino Rota zenéjét hallhatják a Budapest Bár tolmácsolásában - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Szkéné színház

Mint írják, a színmű Puskás Tamás rendezésében látható, a főbb szerepeket Alföldi Róbert, Balla Eszter, László Zsolt, Puskás Samu és Schmied Zoltán alakítja.

"Mit tehet egy színműíró, ha fiatal zeneszerző barátjával együtt in flagranti kapja annak menyasszonyát? A bizonyossal kell szembeszállnia, a fikcióhoz kell alakítania a valóságot. Komoly kihívás ez Turai úrnak, a híres drámaírónak is, aki bravúros megoldással és sziporkázó humorral menti meg a fiatalok jegyességét" - áll a darab ismertetőjében.

Mint írják, Molnár Ferenc talán legszemélyesebb komédiáját 1926-ban írta, mikor Budapestet elhagyva Bécsbe ment, és feleségül vette a nála huszonnégy évvel fiatalabb Darvas Lili színésznőt, akivel a bécsi Hotel Imperialban laktak. A darab alaphelyzetét is az élet szülte: az újdonsült, harmadik feleség a némettanárának olvasott fel szerelmi vallomást gyakorlás céljából, amit a szomszéd szobában tartózkodó író és barátja meghallott.

A közleményben Puskás Tamást idézik, aki elmondta: Molnár Ferenc színházi pályája csúcsán, 48 évesen, már világhírű szerzőként írta ezt a darabot, mely vallomás a színház hatalmáról. "Banálisnak tűnhet ez az édes játék, azonban túlzás nélkül állítom, hogy a darab finoman csiszolt gyémánt. Arról mesél, hogy a színház ugyan nem tudja megváltoztatni az életünket, de képes elhitetni velünk egy szebb valóságot" - vallja a rendező.

A Turait alakító Alföldi Róbertet is idézik, aki úgy fogalmazott, mindig zavarban van Molnár Ferenccel, mert minden egyes alkalommal, amikor találkozik vele, rájön, hogy semmit sem tud a színházról, ő meg mindent tud.

A díva, Annie szerepében Balla Eszter látható, aki hozzátette: színésznőnek színésznőt játszani, szerepben szerepet alakítani szórakoztató és izgalmas feladat.

Az előadás díszletét Bagossy Levente, a jelmezeket Szakács Györgyi tervezte.
 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Kiss Judit Ágnes: Tujaszörny és nyírfakobold, Pagony, 2024
gyerek

Shonna Ines és Agócs Írisz részvételével
Esszésorozat Juhász Ferencről – első rész


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés