bezár
 

film

2024. 08. 30.
Itt a Futni mentem #2 előzetese
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Elkészült Herendi Gábor új romantikus vígjátékának a végleges előzetese – adta hírül a filmet forgalmazó Vertigo Média. A Futni mentem közvetlen állami támogatás nélkül készült Udvaros Dorottya, Lovas Rozi, Tenki Réka, Trill Beatrix, Bányai Kelemen Barna, Csányi Sándor, Ember Márk, Csuja Imre, Schmied Zoltán, valamint Gálffi László, Hevér Gábor és Trokán Péter szereplésével, de feltűnik benne mások mellett Góg Anikó triatlon olimpikon, személyi edző is.

Vera (Udvaros Dorottya) a férjével (Csuja Imre) közösen teljesít bakancslistát. Már csak egy kihívás marad hátra, amikor a férj váratlanul meghal. Az asszony elhatározza, hogy az utolsó kívánságot is végrehajtja, és lányaival (Lovas Rozi, Tenki Réka, Trill Beatrix) váltóban lefutja a maratont. Apró probléma, hogy egyikük sincs fizikálisan és mentálisan felkészülve a futásra. Emma (Trill Beatrix) a munkában és magánéletben sem találja a helyét. Dorina (Tenki Réka) a család helyet a karrierre koncentrál. Kata (Lovas Rozi) a két gyerekét neveli és arra vágyik, hogy hosszú évek után a párja, Ákos (Bányai Kelemen Barna) végre megkérje a kezét. A futáshoz Vera edzőt (Ember Márk) kér fel, akivel korábban Emmának volt már egy kutyás kalandja. A karrierista Dorina a szomszéd kislánnyal kerül barátságba, akit egyedül nevel a rendőrezredes Tamás (Csányi Sándor). Az anya és lányai lehetetlennek tűnő vállalkozása a rokonokat és barátokat is váratlanul éri, Vera azonban nagyon eltökélt – sorolja a film rövid szinopszisa.

prae.hu

Futni mentem, werkfotó: Vertigo Média/Sághy Tímea)

Werkfotó (Fotókredit: Vertigo Média/Sághy Tímea)

A Futni mentem rendezője Herendi Gábor, akinek eddigi hét filmje az elmúlt két évtizedben közel 2,5 millió nézőt vonzott a mozikba. A rendszerváltás utáni filmkészítés tíz legnézettebb mozijából négyet Herendi rendezett, és egyedülálló módon valamennyi filmjét legalább 100 ezer néző látta a mozikban – hangsúlyozza a forgalmazó közleménye.

Futni mentemben a főszerepet a Nemzet Színésze, a Kossuth-díjas Udvaros Dorottya játssza. A további főbb szerepekben Lovas Rozi, Tenki Réka, Trill Beatrix, Bányai Kelemen Barna, Csányi Sándor, Ember Márk, Csuja Imre, Schmied Zoltán, valamint Gálffi László, Hevér Gábor és Trokán Péter lesz látható, de feltűnik a filmben mások mellett Góg Anikó triatlon olimpikon és személyi edző is. Csányi Sándor tizenegy év szünet után szerepel ismét mozivásznon.

A Futni mentem függetlenfilmként készül a Vertigo Média gyártásában, producerei Kárpáti György és Berta Balázs. A vígjáték forgatókönyvét Divinyi Réka és Miklya Anna írta, operatőre Szatmári Péter, zeneszerzője Hrutka Róbert, koproducere Pusztai Ferenc, a film médiapartnere az RTL. A Futni mentem november 21-től látható országszerte a mozikban a Vertigo Média forgalmazásában.

Forrás: Vertigo Média
 A felhasznált képek fotókreditje: Vertigo Média/Sághy Tímea

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
A 14. Frankofón Filmnapokról

Más művészeti ágakról

gyerek

Shonna Ines és Agócs Írisz részvételével
Renaud-Delage: Gru 4


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés