bezár
 

zene

2024. 08. 27.
JazzTime fesztivállal indítja új évadát a Müpa szeptemberben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
JazzTime fesztivállal indítja új évadát a Müpa szeptemberben JazzTime fesztivállal indítja új évadát szeptember 1-jén a Müpa: fellép Szőke Nikoletta és Gájer Bálint, koncertet ad Kozma Orsi, valamint Csapó Krisztián harsonás kvintettje Andrea Motis spanyol trombitás-énekesnővel - tájékoztatta a Müpa az MTI-t hétfőn.

A JazzTime fesztiválra visszatér Szőke Nikoletta és Gájer Bálint nagy sikerű 2018-as Jazz Side Story-produkciója, amelyet ezúttal szimfonikus zenekarra hangszerelve szólaltatnak meg a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. A koncerten Bernstein-szerzemények csendülnek fel, a két énekes mellett a hazai jazzélet legkiválóbb muzsikusai és a Danubia Zenekar működik közre, vezényel Fekete-Kovács Kornél karmester.

prae.hu

Szeptember 6-án a Fesztivál Színház színpadán Kozma Orsi és zenésztársai legendás hazai popdívák dalait adják elő Kapitány Annie-tól a Koncz Zsuzsa-Kovács Kati-Zalatnay Sarolta-féle beatkorszak slágerein át a Katona Klári, Bontovics Kati vagy Bódy Magdi nevével fémjelzett időszak legemlékezetesebb szerzeményeiig. A hangszereléseket Cseke Gábor zongorista készíti, az est dramaturgja Zöldi Gergely, vendége Ember Márk színész lesz.

Szeptember 7-én Csapó Krisztián harsonás kvintettje látja vendégül Andrea Motis spanyol trombitás-énekesnőt, aki a jazz mellett a klasszikus zene, funk és elektronika világában is egyformán otthonosan mozog. Andrea Motis az éneklés mellett trombitál, szaxofonozik és zenét is szerez. A Müpában a spanyol művész a harsonás Csapó Krisztiánnal és hazai jazz-zenészekből álló zenekarával lép fel, a koncerten a közkedvelt sztenderdek mellett latin zenék szólalnak meg.

Az új évad szeptember 16-án a Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar közös Európai Hidak elnevezésű fesztiváljával folytatódik. Ennek  részeként érkezik a Müpába a Brussels Jazz Orchestra, Philip Catherine gitárművész, Bert Joris trombitaművész és David Linx énekes társaságában.

A szeptember 22-ig tartó fesztiválon fellép még egyebek mellett Selah Sue belga énekes-gitáros; az afropop felől érkező, de neosoulos és jazzes elemekkel is kísérletező Zap Mama és K.ZIA, valamint az alternatívabb, rock-punk elemekkel színesített, jazzimprovizációkban gazdag zenét játszó TaxiWars zenekar - áll a közleményben.
 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

gyerek

Shonna Ines és Agócs Írisz részvételével
Esszésorozat Juhász Ferencről – első rész
Kemény Lili Nem című regényéről
Kritika Kemény Lili Nem című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés